Tuesday, May 3, 2011

cuti tanpa apa-apa

oh ye, did i told u guys that i passed all the exams of academic requirement? (cerita 2minggu yang lalu) that's right beb, no more exam! tapi sebab syarat kat sini kena posting district hospitals for 5 months (some said 6, still unclear) sebelum boleh grad, so belum lah waktunya untuk aku grad, walaupun dah takda exam.

ade kawan yang menangis kegembiraan waktu keputusan diumumkan, ade jugak yg menangis sedih kerana gagal ujian.

saya gembira sebab lulus, saya gembira sebab tak perlu mengulang, saya gembira kerana doa-doa mereka yang mendoakan saya dimakbulkan :-)

sampai sekarang masih ingat pesan kawan waktu satu kali memang down habis sampai malas belajar "kau belajar je dulu raf, kalau lulus, alhamdulillah, kalau gagal, sekurang-kurangnya kau tak rugi dengan ilmu yang kau ada tu, ilmu tu insyaAllah tetap bermanfaat."


ok, sebab dah takda exam, dan ada 2 minggu free sebelum posting district hospitals, aku sangat-sangat free. tapi tak balik cuti kan. hurm. nak wat camne, fakulti ni suka buat lawak. dlm 2 minggu cuti ni, dia ambik hari tgh2 dlm 2 minggu ni utk buat briefing. so takdapatla nak enjoy cuti 2 minggu kat Malaysia.

so, dah beberapa hari aku explore tpt yg aku tak nah pergi, walaupun dah lama kat sini. simply naik public transport, tgk where the bus route ended up. pastu naik lagi yg len. fun sbnrnya, rasa cam backpacker plak hehe. dan makan, jgn cerita la. aku rasa aku dah agak comel skrg ni. :p

kalau aku kat bilik, tgk DVD, main game, main game lagi. tapi takpe, bila lagi ade time mcm ni, mcm tak yah fikir apa2.

oh ye, tetiba ada beberapa org baru terjelajah blog aku yg aku tak pernah promote ni kan. salam kenal buat korang semua.

i have met several great people on the blogosphere, macam oranglidi, azie, jenny, sheryzan, adam, kak liana, dan lain-lain yang tak tersebutkan nama mereka. kenal kat blog/fb. tapi memang best kawan dgn mereka :-)

so aku harap, aku dapatlah kenal lebih byk org lagi. memang kenal punya, bukan sekadar add tapi tak kenal kan? ^_^

so, hari ni aku plan nak lepak bilik je, baru beli 5 dvd smlm. game pun tak habis main lagi. XD

2 comments:

epul said...

Wah tahniah...sudah habis...

(Bolehlah berangan macam Grey's Anatomy...)

sheryzan said...

Wah, ada nama aku d mention..bangga2 (bunyi mcm dpt award -.-"

By the way, congrates pass all exams!