Friday, December 24, 2010

yippie! 1st attempt


i did post one of my painting on this blog one time, where i simply use A4 plain white paper because canvas is expensive. now the painting dah sgt rosak, because u know what happen bila kertas bertemu minyak kan. dah jadi macam blotting paper. hehe

so i have plenty of free time today, i try to paint on a canvas which i bought several months ago. (sentiasa bagi alasan sibuk). XD

this was my first attempt painting on a canvas.

dan hasilnya adalah lukisan di atas =) baru 99% siap. nanti lah kemaskan lagi. sedang teruja sebenarnya, tak sangka boleh lukis sesuatu seperti di atas, walaupun memang masih banyak kekurangan.

waktu lukis lukisan ni, saya tak perasan beberapa kali saya memegang berus warna dengan tangan kiri. saya rasa saya kidal. tapi saya menulis dengan tangan kanan. saya tak boleh menulis dengan tangan kiri. tapi lain2 kerja saya gunakan tangan kiri. menggunting, badminton, bowling, bahkan menampar orang sekalipun, saya gunakan tangan kiri. haha.



2 comments:

liyana said...

wah cantek.. tak sangka science person tp ada touch of art jugak..
akak yg sipi2 sc ni haram takde langsung creative bone.
I also think that I'm lefthanded. dulu2 masa kecik2, my mom akan lepuk tangan kiri kalau dia nampak menulis guna tgn kiri.
tp skrg, gunting rambut hubby dan anak2 pun guna tangan kiri. menjahit, org akan ke kanan tp akak ke kiri..

P.S said...

aku masih kagum tahap paling tinggi!
the painting is sooooooooo breathtaking esp by a person who dont have any basic in art! errr, do you? heh.