Wednesday, December 15, 2010

freemason?

nanti kalau ada masa,
korang baca lah blog ini. baru korang tau betapa susah nya idup orang lain. menceritakan tentang contoh kemiskinan Sabah.

berbalik kepada tajuk entri kali ini.
aku sangat suka baca blog2 di internet pasal benda ni. tapi aku macam masih susah nak digest.
apa lagi orang2 'cerdik pandai' kat malaysia ni. macam2 teori keluar pasal freemason ni.

cuma, tiada satu pun contoh kukuh tentang kejahatan dan kezaliman freemason yang jelas mereka2 org 'cerdik pandai' ni bagi. semua sekadar spekulasi.

sekarang la kan, aku bagi situasi, kau pikir sendiri.

menonton 1 episod "Anugerah Juara Lagu" (pernah dikaitkan isu freemason), dengan menonton 1 episod "Grey's Anatomy" yang banyak memaparkan aksi seks bebas, seks dengan laki orang, seks dengan bini orang, seks dengan siapa2 saja.

yang mana 1 membawa lebih banyak keburukan?

walaupun byk 'symbolism' katanya dipaparkan dalam AJL, tak satu pun benda2 tu mempengaruhi fikiran kau kan. tapi bila kau tgk Grey's Anatomy tu, kau mulai berfikir "seks bebas, perkara biasa".

tapi kenapa org2 asyik sibuk dgn teori konspirasi freemason mereka, sedangkan benda yg lebih jelas diabaikan?


3 comments:

crimsonskye said...

That's why aku memang terus skeptikal je bila orang cakap anything related to conspiracy theories macam freemason symbolism yang ko mention tu. Too much sensationalism and hearsay instead of facts and evidence. What do you actually get discussing things like that? It doesn't contribute to any kind of productivity. Dah jadi macam nampak kuman seberang laut, gajah depan mata buat tak tahu saja.

ann said...

aku pun malas mau melayan hal3 freemason ni.

Sebab simbol yang universal macam geometry pun dikaitkan dengan freemason, mmg la bentuk macam tu wujud d mana3...

haih

Muhammad Shazi said...

aku rasa suma series pun bahaya, bole influence klu xsedar.... mcm house, kadang2 series tu ajar utk jd atheist, pasal freemason pula, cukuplah sekadar mengetahui sahaja... pasal kod2 segala nada effect, tapi klu hollywood, music, movie... mmg ada effect dgn kehidupan, freemason atau tak, mmg bg effect