Sunday, September 5, 2010

pengotor


dulu time theoretical years, tinggal dekat kawasan kampus, sampah kondom dalam longkang, atau di tepi jalan, tu pemandangan yang agak biasa.
entah la, dasar pengotor kan. sampah bukan pandai nak buang elok-elok. tak kisahla sampah apa pun, ini kan pula sampah kondom???

skrg aku tinggal kawasan kota, dekat hospital untuk clinical years. tak lah bersih mana. tapi tiada pula sampah kondom yang bersepah. sampai lah tadi.



nampak kan? tu kondom yang berikat, dalam dia berisi cairan. aku tak tau cairan apakah itu, tapi sungguh menjijikkan.
korang tau kat mana aku ambil gambar ni? atas lantai dalam sebuah shopping complex di bandung, depan sebuah kedai jeans.
time tu aku baru kuar dari kedai tu, bli sluar baru. hehe.
pastu nampak pelik semacam lantai tu, agak2 berkilat sedikit basah. aku tengok orang lalu lalang tak perasan. banyak yang terpijak.

memang pengotor la org yg buat kerja ni. dah pakai, buang la elok2. bukan campak tengah tempat org lalu lalang. gila!


2 comments:

::alifdalmim:: said...

memang gila...sangat pengotor~

Darwisah said...

waaa... gila nya orang tu. lainlah kalau dia buat uterine tamponade d mall... haha :P