Friday, August 20, 2010

setengah lulus

aku tak percaya nasib. aku percaya takdir.

waktu aku dapat tahu siapa penguji aku untuk ujian long-case, aku tiada idea siapakah beliau. sebut saja dr. T.
tapi orang lain pulak yang kecoh.
rupanya menurut legenda, sangat-sangat susah untuk lulus kalau diuji oleh beliau. mungkin 90% peratus kegagalan? legenda turut mengatakan kalau dia sangat-sangat-sangat pintar orangnya.

ok, aku start cuaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkk.
banyak orang yang aku kenali (bukan kawan, hanya orang yang dikenali) mulai berfikir negatif. maha pessimist. tidak yakin dengan aku.
nilai tambah? mereka sama dengan aku, meLAYU.

tapi aku mulai sedikit tenang (sangat sedikit tenang, tapi ok lah), apabila ditenangkan oleh tiga orang yang aku kenali (kawan) tetap sokong aku.
"Raf, i trust u, i know u can do it. just ignore all those negative thing people says about it."
"u know Raf, u should just do it. everything happen for a reason. there must be good reason behind all of this."
"dont give up to early"
ok, walaupun aku sendiri tak yakin dengan diri aku, tapi orang lain masih mengatakan hal yang menarik untuk didengari. aku hargai.
oohh, mereka bertiga India.


tapi tak semua melayu kerek. jangan risau.
waktu aku jumpa 3 orang teman ni mengadu masalah (kononnya), mereka bagi nasihat jugak.
"lulus gagal cerita lain. kau sekarang belajar saja dulu untuk ilmu kau sendiri. andaikata kau lulus, syukurlah. tapi kalau gagal, ilmu yg kau belajar takkan sia-sia."
"jangan lah putus asa, kau buktikan yang kau boleh"
"biar apa orang kata, usaha je dulu"
jadi, aku pun cuba untuk gigih belajar...

bersambung part 2. hee




4 comments:

rahmah said...

saspen ja.. jangan lambat2 sambung hehe

P.S said...

adekah aku dah terlambat?
ol d best tho.
u can do it ruff!

MalamDecipher said...

so...apa yang berlaku???!!!! *nada suspen yg dibuat-buat* +__+ hahaha..jgn risau boleh bah kalo ko...

sheryzan said...

menunggu sambungannya...tettt...