Saturday, July 31, 2010

ini adalah entri ke 1,327,558 aku bercerita tentang betapa homesick nya aku.

padahal baru 2 minggu lepas aku pulang ke tanah air, walaupun tak sampai home town aku Labuan.
sampai KL saja, tapi my parents was there too, so ok lah.
cuti cuma 1 minggu. nak pulang ke labuan, memang menghabiskan duit.
aku tumpang rumah kakak aku di bandar tasik selatan. anak-anak buah aku semua comel. rindu mereka lah.

lain dari tu, sempat lepak dengan kawan sekolah rendah. di belanja mcD. hehe. keuntungan jadi pelajar tua ni, kalau hang out dgn kawan, mesti mereka yang keluar duit. almaklumlah, aku ni ptptn pun tak langsai lagi XD

makin dekat nak selesai ni, makin homesick. membuak-buak.
tak da la dekat mana, tapi terasa bahang final year. effective sebenarnya sampai april, finalizing everything termasuk final exam. tapi lepas tu kena ikut serta program internship bawah fakulti, disebarkan ke serata alam selama 5 bulan, kononnya untuk tambah pengalaman. untuk internship ni tiada penilaian pun, just 'bekerja' tanpa gaji. ikut jadual, graduation 11/2011.

tapi aku dah sangat-sangat tired kot.

tapi bila dengar cerita senior, pulang berbakti di tanah air sendiri tak la seindah yang disangka.
dia sendiri kata dia rindu tempat ni. omG! aku dan teman-teman macam dah pakat ramai-ramai kononnya takkan rindu tempat ni.
at least walau hidup terseksa sepanjang housemanship, masih dekat dengan rumah. home.
cuma keseksaan yang luar biasa kot? kawan aku kata, sepanjang tagging 2 minggu pertama, di hospital jam 6.30 pagi, pulang jam 12.30 malam. tak sempat sarapan tak sempat lunch. dinner hanya terjamah separuh, sebab dah penat sangat, terus tidur jadinya.

aku homesick...
rindu korang semua T.T

3 comments:

P.S said...

wahai ruffy,
sila lah nikmati hidup belajar anda kerna diri mu begitu berharga. *tiba2*

just enjoy ur self k.
jgn depress sgt.
nnt sakit lak. ;)

sheryzan said...

o tedah juak~~just smile la wlupun inside sik smile...and always enjoy in everything u do...if u have time go and read motivation book..i think it helps a lot..but if xmok read its ok..hehe..

ruffey said...

dear P.S., i shud try enjoy it k, thanx for the concern, good friend like u that made me feel homesick even more hehe.

sheryzan, aok. thanx for the advice, will try =)