Saturday, June 19, 2010

baru

notice the new template? Red curtain!
i just want to add more personal touch to this blog, so it will reflect me much more than it did previously , only then u will get to know me a little more closer than u had ever imagine *puke*

why red curtain, u might ask *ahem. take a deep breath. exhaled slowly*

tabir merah merupakan awal dari kehebatan sesebuah persembahan yang elegan. hanya mereka yang benar-benar berbakat layak berada di belakang tabir merah ini, seperti aku.
hanya saja kehebatan bakat ku belum terserlah, selagi tabir merah itu tidak diselak.
bakat yang terpendam dan memuncak, menunggu waktu untuk melakar mahakarya di persada dunia.

aku sendiri rasa jijik dengan statement di atas ini ye kawan-kawan. hehe

yes, ade konflik baru.
aku yang sensitif ini, sgt tidak dapat menerima apabila ada orang memberikan komen durjana

"ketua macam apa ni? ketua tak guna" right into my face

hanya kerana aku tidak mengumpulkan log book untuk ditandatangani oleh pensyarah.
celaka.
kalau bijak sangat kenapa tak pergi mintak sendiri.
bila aku cakap "relax la, dulu waktu group lama aku pun, kitorang sendiri pergi mintak tandatangan dekat pensyarah".

dia jawab "tu sebab ketua u all dulu tak guna kot".
celaka 2x ganda ok.

wah, aku dah malas nak carik gaduh depan2 dah sekarang. kalau dulu, sah2 aku ludah muka minah tu ok.

mulai hari ini, saya akan berazam untuk update blog saya setiap hari sama seperti menulis diari, dengan menulis kejadian-kejadian penting mahupun tidak yang saya lalui.


saya bangun tidur jam 3 pagi di bilik kawan saya yang jam 4 pagi dia kena gerak pergi airport.
lepas dia blah, saya sambung tidur balik di bilik dia. bangun2 lagi, dah jam 9 pagi.
walaupun bukan bilik saya, saya selamba bukak peti ais dia, makan cokelat beng-beng dia satu bar, dengan wafer.
saya kumur2 lepas tu dengan listerine dia.
lepas tu saya tengok MTV. dia sangat kaya, di bilik dia ada Tv satelit.
tiba2 MTV mengembalikan ingatan saya kepada zaman muda remaja, waktu terluang hanya untuk MTV. sampailah saya dipaksa untuk sekolah asrama. setelah itu lama tidak ada kabar berita dari MTV.
sampailah tahun lepas sekitar bulan ogos, saya ditertawakan oleh adik saya darjah 6 kerana saya tidak kenal Lady Gaga. cis!
oh, berbalik kepada diari saya.
dear diary, lepas tu saya keluar dgn kawan utk lunch makan cordon bleu, makan cheese kek 2 ketol, dan minum yogurt. sakit perut, tapi tak berak2. hurm.

lepas tu balik bilik, tengok glee episode akhir utk kali yg ke 5. saya tak tipu. saya sgt suka episode akhir ni, terutama lagu Bohemian Rhapsody tuh.
lepas tu tak buat apa yang penting, saya surf internet, update blog.

sekian





2 comments:

Replay said...

mun dah berak kelak tulis juak lam blog..hahaaa..mok tauk perkembangan nya!

BoZaki said...

i feel boring reading your day of life...haha... i wonder how boring you feel about it yourself. haha.