Thursday, October 22, 2009

berkongsi kegembiraan

ada orang tafsirkan berkongsi kegembiraan tuh, adalah dgn menceritakan kenapa dia sedang hepi, dari blog, ym, facebook, skype, twitter, sampai fs dia bercerita dia sedang hepi. mcm org peduli je kan? =P

korang rasa tu ke maksud 'berkongsi kegembiraan'?

bagi aku la, berkongsi kegembiraan tu, bila seseorang tu sedang gembira, dia pun buat orang lain gembira gak. contohnya, si X ni baru dpt kerja, dia tgh hepi, so dia blanja kawan2 dia makan, macam tu =P
dia gembira sbb dpt kerja, kwn2 dia gembira kena blanja dia. hehe

so, sapa2 yg sedang gembira tu, sms2 lah aku, ajak makan? lol.


*

cerita lain

tau tak, impian aku, nak kerja kat McD? kerja part-time cam tu lah, bukan nak jadikan kerjaya pun.
aku rasa cam cara/cool/kool/keren jer kerja mcD. kemeja uniform dia belang2, pastu bakai beret.
pastu, boleh makan mcD free!!!! aku paling suka dessert kat mcD, terutama shakes diaa. wowiieeee.
so, dulu, labuan mana ada mcD. skrg dah ada, jalan kaki dari rumah aku pun sampai (tapi berpeluh-peluh laa).
aku cek2 lah jadwal aku, bila lah aku free nak kerja part time kat mcD. jumpa pun! mengikut jadwal, aku abes bljr 08/2011, dan grad 11/2011.
so, cuti tu, aku nak kerja mcD laahhh.

kalau rajin, aku nak jadi guru sandaran biologi gak. hehe.

*

cerita lain lagi

akhir2 ni, aku sgt tak cukup tidur. dah 3 hari aku tidur 7 jam jer setiap harii.
kalau dulu, aku slalu dpt tidur 9 jam sehari. tak leh jadi, mlm ni nak tidur awal!

ciaoo

5 comments:

oranglidi said...

berkongsi kgembiraan? ntah.. kalu kongsi mesti lah kurang rasa gmbiranya. xbest la. hehe.

contohnya, ada 2 orang budak. dapat satu gula2. kena kongsi. kan sikit tu? hahahahahaaha. kalu dapat sebijik sorang baru best! hahaha.

pebenda ntah wa mngarut ni. cis

keja part time mmg bagus weh.. dapat tingkatkn skil komunikasi dgn org weh! serius! wa penah keja cat umah, waiter restoren, dan lain2 . haha.

tdur 7 jam tu kira ok lah. org2 beriman tu kan tidur nya sikit. hehehe.

i'm shin... i'm inesen said...

neno neno neno support album Nikki-Hawa kat blog shin yer.. TQ

jennyngeian said...

sharing is caring.

Anonymous said...

hai..
blog walking..:)
sharing is caring..
but not everything u can share rite?
lyk u said, mc org peduli kn?
love ur blog bapak tekiding bubus...:)

n u r i d r i n said...

9 jam tidur?
wahhh.
aku cuma tidur kurang lebih 3-5 jam setiap hari.
huhu.