Tuesday, September 22, 2009

St. Anthony Labuan



Ini kawasan sekolah aku dulu St. Anthony School. nampak sangat macam di pendalaman kan? sekolah ini sangat kecil, dulu waktu aku hanya ada 6 kelas setiap sesi.


Ini, err, apa? Semenjak 1946 - aku baru tau, dah tua rupanya




Lambang Sekolah (revised edition) - tahu tidak, dulu sauh di dalam lencana itu dulunya adalah salib




Lirik Lagu Sekolah (klik untuk diperbesar) - aku tau kau orang banyak yang sudah lupa












Satu-satunya tempat yang tiada perubahan. makmal sekolah yang menyedihkan. di meja ini ada graffiti aku. sudah 8 tahun, pastinya bertambah. adakah graffiti anda terlukis di sini?




Padang bola sekolah. dikelilingi hutan. unik bukan? zaman aku belum ada, zaman aku masih total hutan. sebab itu aku tidak pandai main bola sepak (alasan)


Tasik depan sekolah. Cantek kan? (ini di botanical garden ok, bukan exact depan sekolah aku. depan sekolah aku? Gereja Katolik Labuan)




Trek jogging pendidikan jasmani. sekolah kau ada? =P (pun di botanical garden =P)



p/s- Syapiei, kau pernah minta aku gambar SAS di sini

pp/s- laen kali aku menggambar SMSL pula



10 comments:

Syl said...

hahaha...bukan SAS itu...lain juga sekarang...

Syl said...

hahaha...bukan SAS itu...lain juga sekarang...

dan darby said...

look almost the same... but our time lg best kan?

haziah said...

jap jap~ seriously bha ada tu tasek dpn skolah kau? dlu masa aku d st anne aku x prasan pon~ ka tu botanical garden????

ruffey said...

Syl, cam nda percaya kan? yg tandas tu, fuiyoohh!!

Dan, guess so. yg skrg sgt crowded bah, sudah la tu skul compound very limited space.

haziah, haha. botanical garden la tuh =P

areQue said...

salam dik??
bnda kak rq buat sampai ko speechless???muhahhahahhahahah

oitt dik...skolah ni cantixxxx ar...

akak masih mnunggu pluang utk bercuti2 di sabah n sarawak...huhu

tggu duit byk dulu..hikhikhik

areQue said...

salam dik??
bnda kak rq buat sampai ko speechless???muhahhahahhahahah

oitt dik...skolah ni cantixxxx ar...

akak masih mnunggu pluang utk bercuti2 di sabah n sarawak...huhu

tggu duit byk dulu..hikhikhik

she call herself BONNEY AIM! said...

owhh..duhal biak SMSL

BoZaki said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaa.... tak sangka sekolah aku dari luar nampak macam masih sama macam dulu...haha..

Ai...biar betul salib dah tukar jadi sauh? Apa maksud sauh pula?

Ada padang bola? Sejak bila ada padang tu? Kat mana tu?

hahaha.. bila tengok sekolah ni, terasa rindu pula. punyala happening tu sekolah..dan paling penting banyak gila amoi haha.

Aku tak sangka dulu sekolah aku mostly amoi... tem tu aku ingat manusia tak ada beza2 spesies. hahaha.

Mizzy Schreier said...

Woit... i miss this skul.. hopefully, nnt kita ada masa, take pic d skul tu mau?