Friday, September 11, 2009

Phobia


buah cempedak di luar pagar,
ambil galah tolong jolokkan.
saya budak baru belajar,
kalau salah, tolong jolokkan.

this time, i nak cube utk using bahase KL modern. sebab dulu i rase menyampah bile dgr they all cakap cam ni.

except after i dengar lagu Zee Avi - Kantoi

i terus jatuh cinte dgn bahase yang hancur ni

hahah. penat lah. baek aku bercakap seperti manusia biasa sahaja.


entri lepas tu, pasal perkara yang aku phobia.

yang paling aku phobia sekali adalah gambar kat atas tu.


like, u guys must be wondering kan "haisshh, apa yg menakutkan benda tu? tak normal apa si Ruffey ni?"

nama pun phobia kan, excessive irrational fear. mmg tak rasional lah pun. aku just takut je.
dulu waktu kecik, aku pernah nangis-nangis sampai demam, sebab benda tu ada kat rumah aku.
aku rasa macam benda tu waktu tu berhantu tau.
waktu kena sembunyi dari aku, aku masih lagi meracau, sebab aku fikir benda tu masih ada kat rumah aku, lepas tu kakak aku kata dia dah bakar, buang.
barulah aku tenang sikit. waktu tu aku 6 tahun. skrg dah 23 tahun, masih lagi takut.

waaaaaaaaa~









7 comments:

sharihana said...

aku x takot.
tp aku raser ia adalah invention yg sgt funny.
=)

A+z+i+E = AziE said...

yeah.. mny type of fobia... 1 of my jr. fobia wif music.. weird... dy leh muntah2, pening2 mnangis bile dgr mzik..

areQue said...

muahhaahahhahhah...fobia kah??xoxoxooxox..

pepun slm kenal n sory tetibe je ngomen..ngeh3x...

jom tukar link

oranglidi said...

la... haha.. seram jugak tgk menda spek hidung misai tu.

ruffey said...

pah,
tu la namanya phobia pah. irrational. bagi ko lucu,
bagi aku, SANGAT MENAKUTKAN.
aku rasa sampai skrg pun. hari tu aku nampak dekat Toys'r'us, rasa sesak nafas je tiba.

azie,
waah, ruginy jr. ko tuhh. tak dapat nak enjoy lagu Zee Avi =P

areQue,
fobia tau! hehe.
salam kenal, jom tukar =)

oranglidi,
hahaha. sera mtak sama dgn fobia wei. ko lak takut apa?

oranglidi said...

wa fobia dgn orang bertopeng (ala, yg mask ketat tu.. kaler putih atw itam)

sbb wa penah kena rompak.

pReciOus shaRihaNa said...

FOBIA DENGAN MUZIK?!?!!??!
giler ar.
mmg xle geng ngn aku ar tue.
huhu.