Monday, August 10, 2009

Entri ke-100

entri ni tiada apa yang istimewa.

sebab entri yang aku dah taip dgn panjang lebar, tak dapat upload pula.

nanti lah.

aku cuma ingin berkongsi,

aku baru jatuh cinta dengan

1. Yuna

2. Nubhan

3. Hujan


aku sangat suka muzik merekaaaaaaaa

sampai nanti bila aku berjaya upload entri yang sepatutnya,

daaa

8 comments:

oranglidi said...

first!

oranglidi said...

pergh! ni wa nak mengamuk ni.. dah 100 entri lu?

kejatuhan cinta lu memang sama dengan wa.. kita memang ada chemistry..

wa terminat hujan beberapa bulan lepas.. nubhan time AF dulu.. yuna time die baru bukak mespes

ruffey said...

ko jan nak mengamuk org lidi, ko patut merusuh skali tau, sbb 100 ni entri kat blog ni je, blom masuk blog aku kat friendster dulu, dgn blog yg aku dah delete dah. heheh

wah org lidi, ko jgn risau, blog aku ni tak pemes cam blog ko, so anytime ko bleh jd yg 1st komen. heheh

aku skrg ni sedang cuti kat Malaysia,
ari tu kan astro ulang blk AF, sedang makan tv plak on, "eh, suara sapa sedap ni?" tgk tv, nubhan. aku carik2 album dia, blom kuar lg rupanya, terpaksalah mendownload je. heheh

hujan plak, aku baru kenal, terdengar 1 lagu kat radio "eh, lagu sapa ni? menarek la muzik dia, malas gila cara dia menyanyi."
terus aku gi bli CD dia yg original tau, hehe.

Yuna plak, lepas aku dgr lagu Dan Sebenarnya dari laptop adik aku. "eh, malaysia ada artis hebat cam ni ke?" baru aku tau tu Yuna.

oranglidi said...

oohh.. ala tu la.. artis malaysia, TERUTAMA nya dari underground@ indie, memang agak menguasai seni tanah air skang..

Hujan satu2 nya berpenampilan padu.. jarang ade penyanyi macam beliau.. karya2 dan lirik lagu sangat best.. simple tapi membawa makna.. pergh..

yuna plak lain pembawakan dia.. gadis professional dari uitm.. memang power dalam english. umur belasan tahun pun dah reti berkarya weih..

nubhan plak ada suara yang lunak.. penampilan pun bersih.. cuma kalu dia trus duk bawah orang, yakni astro, agak susah dia nak kembangkan bakat.. hehe..

sebabtu wa agak suka cara indie.. banyak indie skang.. nasyid, blogger, perfileman, hehe.. dakwah indie? PKS dulu mungkin.. hehe..

tapi wa memang jenis minat semua lagu kecuali bersifat hip hop dan terkinja2.. hehe..

huhu.. nice to knowing u brader! wa memang suke baca pndapat2 lu dalam blog..

n u r i d r i n said...

dengar2.
tanah air ada juga artis2 yang best.
cuma, kena cari gali.
macam petroleum.
berharga dan tersembunyi.
kan?

BoZaki said...

Aku suka yuna mula2 dia kuar. Sekali dah balik2 ulang lagu sama saja, macam tak ada update, jadi bosan pula dengan dia. buat la benda baru.

BoZaki said...

Aku suka yuna mula2 dia kuar. Sekali dah balik2 ulang lagu sama saja, macam tak ada update, jadi bosan pula dengan dia. buat la benda baru.

ruffey said...

oranglidi,
mmg 3 artis yg ak listed tu terbaekk!
dan juga terima kasih tak terhingga sebab dah cakap macam tu, terharu aku T__T hiks

nuridrin,
setuju! tapi menurut aku, lebih baek kalo dorang kekal indie, sbb, 1 trend org M'sia ni, kalau dah ade album mainstream cam terus tak layan,
kalau cam still indie, org lebih appreciate rasanya, mesti byk pendapat macam "waah, bestnye artis indie nih, kalau keluar dr indie mesti boleh pergi lebih jauh"
dan org pun lebih ingin tahu ttg mereka.

tp cam yg mainstream dan berbakat besar cam jac victor dan nikki, orang cam tak peduli dah kan ttg mereka?

zaki,
aku tak tau dia dah lama keluar. haha. ye la, aku cuti ni baru tau ttg dia. takpa zaki, aku blm bosan dgn dia. =D