Tuesday, July 7, 2009

i am not the only one...

hehe (blom apa2 dah gelak, gila kot)

ini adalah rentetan ini, ini, dan ini.

ini entri tak penting, (begitu jugak semua entri yg aku post kat blog sini)



hari tuh ada judicium (in latin - judicial, whatever)
di hari dimana students sini dapat transkrip, tp ada upacara tersendiri.
sebelum tu, dikumpul lah di sebuah dewan yang maha sempit, dan para pensyarah yang bersangkut paut duduk di hadapan kitorang, lengkap dengan meja hijau (meja hijau di Indo ni sinonim dgn 'meja pengadilan' - sacral)

dan adalah seorang pensyarah yang sangat dihormati, kerana kebijaksanaan beliau bukan sahaja dalam ilmu kedoktoran, tetapi juga dalam kehidupan. beliau lah contoh manusia seperti padi. makin berisi, makin tunduk.


nama beliau adalah Dr.N (bukan nama sebenar), ucapan2 beliau sgt menusuk kalbu, dan melekat kat minda ku sampai skrg, hampir semua kata2 dia aku anggukkan kepala tanda paham dan SETUJU apa dia cakap,

tapi satu pernyataan dia yang buat aku angguk kepala aku dengan penuh emosi dan bertenaga kerana aku SANGAT SANGAT SETUJU ialah
(lebih kurang maksudnya begini, aku dah terjemah supaya korang semua boleh paham)

"nanti kalau korang dah klinikal di hospital, tolong, kot putih tu cuma pakai di kawasan hospital, tak perlu nak pakai sampai luar hospital. itu semua tak perlu. pakaian kerja, pakailah cuma sewaktu kerja..."

apparently, i am not the only one who thought that wearing white coat / lab coat outside appropriate premise is inappropriate.

p/s- kalau beliau tau ada budak2 yg pakai sampai kfc, agak2 beliau pengsan tak?

10 comments:

masferr_dinslacck said...

do i know uu?? yup,from adriana..hehe..found your blog!!
salam sejahtera...

zeq said...

hhahaha. kalau tidak terasa c pemakai lab coat tu aku x tau la.

dan darby said...

i know knp diaorg pakai coat tu?
perasan diri bagus sgt la coz mau jd doktor...
imagine klu jadi pussycat dolls, mesti pakai baju PCD p kfc kan? (bestnya)

masferr_dinslacck said...

im not sure either.
sy rase pnh kot kat labuan.tu pun klu sy x silap org la.haha tya adriana la

Kelapa...Pecah said...

wah mendalam maksud lectru kau tu..wakakakakak...
harus2 yang terasa tu bunuh diri....malu bukan kepalang...adeh...
kalau orang VIP dah bercakap maknanye tak salah la kau tegur diorang awal2 dulu....

credit for u broo.....

M.E said...

Nak tegur pn ade cara and tempat ye.
Pls take note!
Even if it was a mistake, it's not PERMANENT.

ruffey said...

oops...

maK_Kutu said...

hurm, baru abis baca smp entry ni. betul apa yg pensyarah ruffey cakap.

ulang balik 'ACT LIKE ONE'

ada hikmah nye semua berlaku nih, dh nmpk skit2 tapi..ur solution goin to club? hurm..kena tukar arah skit tu..

ruffey said...

tak la. tak gi club pun. heheh.
bising. lagipun entri tu fiksyen semata2.
baik dgr lagu PCD kat rumah je.

hahahh.

Anonymous said...

ss... tolong beri perhatian terhadap labcoat anda.. specialist pon jarang pakai labcoat di luar,, tp student medic ni, haish.. masok jamban, kluar jamban, berjln2, kemana2 dengan labcoat tu.. siap ada daki2 lagi.. ewww.. kalau hari2 cuci ndapa.. lps tu, masok wad, jumpa patient SANGAT LA SUSAH cuci tangan.. kalo kena patient aku, jaga2la kamu.. hoh!!~~

-ckyn-