Tuesday, June 2, 2009

...

dengan nama Allah,

susah kan, kita dah mintak maaf, orang masih tak nak terima. mari aku clarify again for the last time.

kalau masih nak gaduh, carik aku.

jgn nak bersembunyi di balik anonymous kau tu

1st, mmg aku bukan dari kalangan orang yang mulia, yang imannya tidak sempurna, yang cuma mampu mengharap dijanjikan syurga.
tapi aku masih mengharap belas Tuhan untuk aku.

Demi Allah,
aku mohon maaf dengan ikhlas.

Demi Allah,
bila aku kata aku kagum dgn korang, aku betul2 kagum. aku pernah cerita dgn kawan aku macamana korang belajar, fokus, ujian pun maintain.
aku cemburu tgk suasana korang belajar, aku harapkan suasana aku macam tu juga.
anggap saja pandangan aku ttg kamu dan labcoat kamu tu tiada kaitan dgn aku mengagumi ilmu korang. kalau nak kata dari segi ilmu, aku mmg inferior banding korang.


tapi bukan dari segi labcoat, aku masih rasa itu hal yg lucu.

jgn nak libatkan kawan2 aku ok. hal ni antara aku dan korang,
aku akui aku keterlaluan.


tapi kalau kau masih nak marah?

sampai akhirat lah perkara ni.


tapi igt, jangan ungkit iman aku.
sini aku akui, iman aku tak sempurna! aku dah tepuk dada aku, puas hati???
kalau kau rasa kau mampu betulkan atau perbaikan aku, datang jumpa aku!
aku sanggup terima.

sampai hati kau cakap/pertikai/anggap yang baca blog ni sebagai kafir?
masalah kau sekarang dgn aku, bukan dgn mereka!
kau jangan nak tuduh orang lain sebagai kafir! apa lagi kau libatkan kawan2 aku!


p/s- ko tertarik pulak kan nak baca blog sampah ni? hehe. sampai komen berulang kali. emosi memecah langit! tak suka, jgn layan la. tapi aku serius. aku minta kau datang jumpa aku, dakwah aku, kalau kau rasa kau mampu. aku terima dgn hati yang terbuka. ko mesti tak caya kan?
ko mesti rasa aku ni antara org2 yang dah tak dapat diselamatkan.
lantak kau lah nak fikir apa.

2 comments:

Anonymous said...

firstly sori for the previous comment...i didn't mention ur frens as kafir...dats only a question..muslim or non-muslim? itu aje...sbb as muslim, fitrahnya buat pape pn kene bbalik pada agama...tak salah kan berbicara sedikit mengenai agama..
ok la..maybe u r not so comfortable..so takpelah..takyah cakap pasal iman, islam, kafir n so on...ak pun bkn baek sgt..nobody's perfect..
emosi memecah langit..??ye ke..??tang mana ek..??takpelah..
so..ni last komen ak..
ye la...nak watpe kan if kutuk, gaduh, berdebat, then say sori, then gaduh lagi...tak ke mana..
cuma bg ak, it is not appropriate to clarify any person that wearing labcoat as an idiot..
myb bg ko lucu, or idiot or eff..tp for other person it's not..

so again i wanna mention, ur apology is accepted...hopefully mine too...

Anonymous said...

wah..bagus, maafkan psl kutukan & cuba2la jgn pakai lagi..hihi