Tuesday, June 30, 2009

Ayer

Di satu Sabtu pagi yang tenang, terdengar bunyi dentuman sekitar jam 4 pagi.
aihh? sapa plak men mercun pagi2 nih? seraya kipas pun mati dgn sendirinya. sudahlah, sambung tidur lagi...

lewat pagi itu, baru tau rupanya kabel elektrik punca kuasa asrama lelaki meletup.
elektrik pun takda.

bila elektrik takda, pam air pun tak jalan.

bila pam air tak jalan, asrama pun tak da air.

korang tau bila ada elektrik balik? Selasa petang!
4 hari 3 malam asrama lelaki takda elektrik takda air tau. dah la dekat mid-term test.

barulah waktu itu sedar, betapa pentingnya air dalam kehidupan...

nak mandi, takda air.
nak berak, takda air.
nak mencuci, takda air.

tapi nasib la aku dan beberapa org dah sgt berpengalaman dalam situasi2 macam ni, sebab asrama tu mmg slalu takda ayer ponnn.


-intermission-
korg bangun la setelah jam 6.30 pagi, mmg dah takda air punya la blok asrama laki tuh, setiap hari!. kalau ptg pun, siapa mandi setelah jam 7 malam pun, ayer dah habis. dia ada timing tauuu.

asrama girls tak pernah problem punn. cam ada konspirasi kan?

sampai kawan aku sorang ni berkomentar "aku rasa Tuan J (bukan nama sebenar) tak layak jadi Pengarah. masalah ayer pun dia tak mampu selesaikan!"
hahah.
terlalu banyak teori kenapa asrama lelaki slalu takda ayer.
ada org kata, tangki ayer asrama laki tu, ada mayat yang menyumbat.
ada plak yang kata, matrix trak mampu bayar bil ayer, sebab dah abes buat hantar kontijen Kakom.

apapun, semua teori2 diatas tak terbukti kebenarannya.

satu kali, kawan aku tanya lah aku, kenapa tempat ni takda air. aku pun jawabla
"ko tau kan kita ni skrg kat sebuah pulau yang kecil. takda tempat tadahan air hujan pun utk sumber air. air tempat ni kita import dari sabah tau. ko tau kapal tangki minyak? kapal tu la yg dorang gunakan untuk bawak ayer ke pulau ni. kapal tu pun dtg tempat ni seminggu sekalii je.."

"oohh, patut laah"

"hoi, tak la, gurau je, hahahahe"


-end of intermission-

ok, balik ke crita black out tuh.

aku org tempatan, so aku balik bermalam je lah. hehe. sian dorang yang org jauh kan...

slalunya kalau takda air nihh, aku ngan beberapa org bangun jam 3 pagi cam tu. sbb nak menjelajah kompleks matrikulasi tu sampai blok ruang tutorial, dan org len blom beraktiviti lagi.
entah kenapa, sampai blok tutorial pun toilet lelaki slalu takda air gak. aku ngan kawan2 guna toilet girls je lah. hoho
jarak antara asrama laki ngan blok tutorial tu kurang lebih 200 meter. jauh weii perjalanan semata2 utk mandii.

itu utk org yg berazam utk mandi lah. yg malas mandi, ada je. heheh.

toilet kat matrix tu yg aku pernah mandi, dari toilet kat kafeteria, toilet stadium, toilet dewan kuliah, toilet tutorial, toilet masjid, dan toilet rumah pensyarah sekalipun. hehe. nasib la pensyarah En. Kasim orgnya baek hati.

susah hidup kat matrix aku tuh..


pagi isnin tu, masi belum ada elektrik + ayer.

di dewan kuliah sementara menanti pensyarah masuk, seorang gadis yg tak ayu dgn bongkak, sombong, dan takburnya menjulang tinggi sebotol ayer mineral sambil bertempik

"AYERR, AYERR!!! SIAPA MAU BELI AYERRR???!!

dia sambung lagi, "Raf, kau mok beli ayek sik? aku tau, nang ko sik mandi, mun ada ayek pun kau sik mandi palagi mun sikda? iboh kawu malu2 dgn aku Raf"

kuang hajakk kann? heheh.

nasib la aku ni orgnya penyabar. isu2 ayer dikala itu sgt sensitip woo. hehhe.

Monday, June 29, 2009

Hari Malas Sedunia

or, just me. hiks

curently watching Star Wars Episode 1: The Phantom Menace (i am not sure for how many times already, i just love this movie. u think i'm a geek? i know) while typing this entry. yes, i multitasking yo.
i am an expert in multitasking, especially exist in lecture hall and absence in mind. tee-hee

story of the yesterday

i watch transformers 2 for the second time yesterday with some friends, the reason was because i missed the first 7 minutes of the movie during the 1st time. nvm, ticket was cheap, weekdays estimation for about rm3.30, weekend for rm5.00.

oh, and i just realized something, they was warning posted on the wall of the premise regarding appropriate attire when entering the cinema. it mention something about "in school uniforms aren't allowed in the premise". that's it. so i think it is o.k. to wear lab coat there because the warning only about school uniform. oops? hehe

at night, i was blog-surfing of some blogs that i never intended to check, blog of some people that i know.
and o.m.g.
suddenly i felt ashamed of my blog. (tipu)
while my blog is all about condemning, rubbishing, gibberishing, swearing, and condemning again (disclaimer: grammars in this blog are not set to the standard of 1119)
their blogs were all about good things.

1. About how girl and boy aren't suppose to ride a motorbike together, because it's a sin.
(i don't even know how to ride a bike properly, let alone motorbike? heheh. so this has totally nothing to do with me)

2. About how one so ambitious, wanted to become the president of a country. (at first, i really saw potential of him, until i notice that he just can't control his emotion, once he was like getting really mad at me, because of batik, wayang kulit, anwar ibrahim, and nirmala bonat in Malaysia. if he really one day become the president, i guess there would be a war?)

3. About how one minor thesis project is so interesting, with intention to educate the race of humanity (i just interested in getting my minor thesis published, so i would get credit for it)

4. and some sort of medical stuff. (the only medical-related entry i posted here was about Benign Prostate Hyperplasia, not because i want to educate people, but that time i think it was funny, because one of my tutors telling me that this disease acquired because having too much sex. hehe)

somehow, nobody writes about Global Warming?

see? sadly, my blog says nothing in conjunction with my intellect (may be cause i am not one?) haits. whatever. as long as i am happy.

and i felt asleep.


the story of today

i wake up, and try to get to sleep again, because it was 9.30 a.m., and it's sunday, and it's a day which i don't have to do anything, beside menjadi seorang pemalas yang sangat malas.

but i couldn't get back to my sleep, so i get out from my bed, and listen to this techno song (from the game Dance Dance Revolution (DDR) 7thMix) titled Max300 so loud to get a mood, but no. no mood. because i was too hungry. so i made myself a cup of nice and delicious instant chocolate-milk drink from two sachet that could makes two cup actually, because one sachet is just tasteless. why i tell u guys about this i also don't know why, this just so not important.
talking about 'not important'? so the rest of entries in my blog. hiks.
then i get back to sleep again, and wake up later at 12.00 noon.

watch 2 episode of Simpsons on Dvd, and went out to buy some potatoes and onions to make delicious snacks of potatochips and onion rings.
singah sebentar ke game-center, and play alone a round of DDR.
alone. like an autistic. because my game-mate was busy today. not everybody would like to play that game. only freaks. freaks like me.
that game always hurts my legs, and my wallet.

already give my father a call earlier, asking for some money. heheh

went to the best restaurant of masakan Padang - Rumah Makan Fajar Indah and indulge myself with dishes of paru goreng and dendeng sapi. sedaappp!

go back, and watch some more DVDs.

1st movie - 7 Pounds
Will Smith. great movie. from the title, suggesting it's a movie about somebody try to loose some weight, but no. nothing about weight.
it's a story about a man who try to redeem himself for causing lost of 7 lives. later he finds 7 strangers, and helps them in a strange way. giving out corneas to stranger?
i'm not a fan of movies plays with emotions. because i am too sensitive i could drop my tears over sad-movies (no, not some stupid hindustan movies that having people popped-up out of nowhere dancing and singing around whenever somebody's feel sad, happy, or getting married. problems can be solved by thousands of ways, but by dancing? hell-no)
but my friend try so hard recommend me this movie, which at last i fell for it, and yeep, love this movie.
i wanted to tell more, but i can't, because u should watch this movie!

2nd movie - Transformers
o.k. great thing about this movie is the special effects. but not the story line. come on, watching a movie like this is to be entertained, not to digest some political views regarding issues of Iraq, "U.S. as the police of the world", others.
still like the cartoon better than the movie.

3rd DVD - several episodes of The Simpsons.
always funny. hidden real-life messages is everywhere in the cartoon. my favorite series, after Friends.

4th movie - Star Wars I, and still playing on the TV. currently the scene where Anakin is having a pod-race race.
this movie is my favorite movie of all, besides Puteri Gunung Ledang, Laskar Pelangi, Shrek 1-3, X-Men, Queen of Langkasuka, and Johny English.

besok merupakan hari malas ke-3. yeay!!

selamat bermalas-malas semua

Saturday, June 27, 2009

rehat sebentar

sasak otak

nda ada idea mo tulis apa lagi

nanti-nanti dapat ilham aku tulis la apa-apa

atau kamurang ada idea?

nanti aku tulis laa


p/s- teringin mau tulis pasal sistem pemilihan presiden di indonesia. i love their system! tapi masii mau malas-malas dulu. baru selesai minor thesis, nda lama lagi masuk perpustakaan. yeayyy

Sunday, June 21, 2009

sedikit cerita...

aku, dulu



waktu tadika, aku masih ingat

aku sangat suka mengeja tiga dan tujuh.

ti ai ti, ji ei ga, tiga!

ti yu tu, jei yu ech juh, tujuh!

aku paling tak suka eja sembilan, sebab terlalu panjang.

sifat pemalas aku sudah terserlah dari tadika,

dikala org lain sibuk mengerjakan tugas menyalin huruf a sampai z di buku,
aku baru sampai g, dah jumpa cikgu

"cikgu, boleh tak saya buat sampai G je? penat lah"



aku suka dipuji. bagi aku, pujian itu satu motivasi.

setelah kelas pendidikan seni yg pertama sewaktu tadika, melukis rumah pada waktu itu, cikgu memuji lukisan aku. aku rasa, semenjak itulah, aku giat melukis. hhehehh



di sekolah rendah, aku bukan pelajar
harapan, jauh sekali pelajar contoh.
aku selalu naik pentas, tapi bukan no1,2, atau 3.
aku selalu naik pentas untuk subjek terbaik matematik dan sains sahaja.
aku tak pernah rasa kalau aku pandai waktu itu, sebab aku tak pernah dapat no 1.
yang aku faham, kalau pandai, mestilah no 1.
dan aku tak tahu pun, kalau dapat subjek terbaik matematik, dan juga sains, sebab markah aku paling tinggi antara semua. yang aku tahu, di suruh naik ke pentas sahaja.



perkara paling bodoh aku pernah buat, waktu tu aku darjah 5. aku sengaja menggeselkan tangan aku dengan kulit kawan aku yang sedang chicken-pox.
aku iri dengan dia, dapat cuti seminggu, cuma kerana chicken-pox. aku pun mahu cuti seminggu juga!

akhirnya aku pun kenalah chicken pox. dapat cuti 1 minggu! yeayy! tak kisah walaupun sakit, yg penting cuti.

-aku baru tau kalau chicken pox tak tersebar melalui sentuhan kulit ke kulit, tapi melalui udara ke salur pernafasan-



kalau kenangan laen waktu kecil, err, lupa laah.
otak yang sarat dgn info2 tak penting tak memungkinkan aku utk igt byk perkara.



p/s- currently working on an article which hopefully can be published by any mainstream media. hoho. nak jadi journalist plak dah.

Sunday, June 14, 2009

another story about KFC

i don't kept track of what i have had post here, due to very limited capacity of my brain. instead, i am so good at remembering not so important and useless facts.

so probably i might post anything again and again.


-Story 1-
when i was in high school, we had a ritual every friday night, where students and teachers, wardens especially, gathered together, having bottles of water in front of us, and started reciting Yassin, and doa.

some said it was a bida'ah. until now, i am not sure.

and me and some friends, having much troubles in the time of adolescent and so reckless, having our own ideas about the ritual. we didn't think much back then.



person A: why a bottle of plain water? why? can we use sirap instead? or Milo?

person B: i don't know. is it o.k. if we replace the water with KFC? i mean, water is tasteless. KFC is nice.

Me: i rather use nasi briyani. but that would makes people not concentrating on their recitation. i think so. but can i really use nasi briyani?

person B: oh? Mentos! its small people won't notice about it.


that was it. everybody have their favorites. hehe


p/s- dah lama tak buat...



-Story 2-
(utk cerita 2 ni, tiada kaitan sama sekali dgn kfc)

okay, just to clarify again, i have nothing against tabligh now. if i ever didn't like them then, it was once upon a time. and i have my own reasons too.

remember how i told u guys about how i evade from being 'confronted' by them?
it was because they love to visit my room, about 3 times a week!

so here's the idea. there were two blocks of dormitories for boys in my matrix. each blocks consists of 4 floors. each floors consist of 29 rooms. can u calculate? 232 rooms total for boys.

but these kids, they really love to visit me compare to other rooms. 1 in 232 rooms. 3 times a week.

reason? it was easy. they didn't like me. some of them have personal issue with me. not because they so eagerly to bring me back to the path of light.

let me explain to u. whenever somebody want to talk about religion to me, i would like to have a 2 way conversation. a discussion. not some kind of lectures that made me felt like 'i-was-so-sinful-i-can't-have-my own-opinions-u-better-stab-me-right-away'.

hey, i'd been good to them ok at first. they gave salam, and i answered. i invite them into my room, offer them chairs and drinks.

it went well at first.

only about after a third visit to my room, i started to feel bored. they kept telling me the same story. the story that they had recites it hundreds time.
a story about "sekecil-kecil iman adalah mengalihkan duri di jalan".

so i asked them to tell me other stories. or preach. whatever.
and they did.

below are reasons why they love to visit me.

later, they switch places among themselves. no more same guys and same story. i was visited by this fat guy, which happened to be my lecture-mate. i know he didn't like me, and it was ok because i didn't like him too.

so one time, that guy visited me and told me about one hadith, which i had a very big doubt on it, and i speak up my mind. clearly, he takes critics personally. omg, i just want to have a discussion. he didn't answer my question, and seems like he was mad at me.

i didn't care.

my friend told me that he overheard that guy talk to other fellow tabligh on their way to the mosque about how he didn't like me. waah. i never know that tabligh can hate people eh? i thought they suppose to keep preaching, regardless people perceptions toward them kan?
but i didn't have any perception at first, i just want an answer for my doubt.
somehow, i didn't really remember about that hadith.

during one time, i remember that that guy told me about a story of killing cicak and get pahala.

i don't believe about it. so i said "how can our prophet teach us to kill animal that didn't do any harms to us? even if the story about how cicak almost cause our prophet to get caught by the enemy was true, that particular cicak that was guilt, not his descendant, why we become so revengers?"

and that answer made him really mad.

(i did ask an ustaz at my matrix about the cicak story, just to clarify. my ustaz told me there wasn't such thing)


every visit have the same purpose actually, that was to ask people to go to the mosque, and solat berjemaah, Isya' particularly (their visiting time was after maghrib, before isya).

one night, i speak my mind again. i told them
"don't u guys think its weird that u guys only ask me to go the mosque for solat jamaah for Isya' only? u (pointing to a guy). u stay 2 doors away from my room. why u never bother to ask me to go the mosque for solat jamaah for other time? Asar? even Subuh? why?
and to be honest, i sometimes can't accept u guys. i mean, for example, u know X? he is among u guys. doing this all the time, but this thing that he do, didn't change who he is. i always overheard him swearing bad words. that was one bad attitude.
so at least, can u guys change urself first before try to change others? i know about 'listen to the truth, even from a child', or 'listen to what is being delivered, and not to who is delivered', so attitude supposedly wasn't a big deal? but for me, attitude indeed a big deal. i look up upon good examples."

to be continue...

Friday, June 5, 2009

cerita lain...

baru abes ujian tadi. aduh. igt nak upload kisah aku dan masa laluku, cuma flashdisk tak bawak. takpala, kisah tu bukan best sgt pun.


mari sini aku kasi cerita lain...


dan pemenangnya adalah.... Pie!!!
dalam entri yg lepas, aku ada buat cerpen mengarut yg tak selesai, tau2 byk yg baek hati bg suggestion utk meneruskan cerita tu. setalah dihakimi dan diadili (sesuai ke istilah ni?)
aku mengambil keputusan utk menggunakan sambungan cerita yg ditulis oleh Pie.

aku dah malas nak urus blog ni...terutama setelah jadi krisis beberapa entri lepas...aku tak pernah sangka akan jadi seperti ini..malam tadi, fikiran aku runsing, gelisah...sedih dan tertekan, bermacam aku rasakan...apa lagi bila yang dipersoalkan oleh orang itu keimanan aku...untung masih ada teman yang memahami situasi aku, bawa aku clubbing malam tadi...tak ingat berapa teguk gelas air kencing setan aku habiskan...menyatu menjadi darah daging aku...tapi aku dah tak peduli itu semua...

Dalam keadaan mabuk, aku dibawa keluar dari kelab oleh seorang perempuan berbaju putih. Ku amati baju itu rupanya labcoat. Selang beberapa saat, pandangan yang sememangnya sudah berpinar bertukar menjadi gelap. Sesedar sahaja aku, keadaan sekelilingku amat ganjil. Aku tidak pernah berada di hutan ini. Baru aku sedari aku terjaga tanpa seurat benang yang menutup tubuhku. Yang ada hanya labcoat yang menjadi alas dan selimut tubuhku di dalam hutan itu. Aku menjadi panik. Kemudian aku dengan hanya memakai labcoat berlari tanpa arah. Aku bersyukur ada labcoat menutupi badanku. Dalam keadaan cemas itu, aku teruskan berlari dan menyedari banyak kain putih bergantungan. Pada mulanya aku hampir merasa darah tidak sampai ke kepala kerana tersangat seram. Dalam berlari itu aku tergelak. Rupanya yang kain putih yang bergantung itu merupakan labcoat. Kakiku semakin berat. Aku menoleh ke belakang untuk memastikan tiada siapa yang mengekori aku. Menoleh sahaja aku kembali ke depan. Kepalaku terhantuk dahan pokok yang rendah.

"Hoi!!! Daydreaming sampai boleh terhantuk."

Ceh. Kepalaku terhantuk dinding KFC ni rupanya. Siang-siang boleh pula aku tak sengaja mengelamun. Ni budak-budak ni punya pasal la. Ada patut buat lawak pakai labcoat masuk KFC. Berkhayal pasal labcoat pula jadinya.


heheh. panjang sgt plak. tp korang kena baca tau (ke dah abes baca, sbb tu baca sedang kau baca skrg ini pula?). best sgt cerita tu. heheh

sambungang cerita2 yg laen oleh korang pun best gak! terima kasih dah byk menyumbang idea. heheheh


ok, kisah laen, sbnarnya yg ini ni.

ari tu aku ajak kawan aku makan kat sebuah restoran yang menjual ayam goreng yg sgt sedap (tak boleh letak nama, blog aku dah femes, kalau aku letak, haruslah aku dpt royalti sbb dah tolong promosi, lagipun, nama restoran ni sgt sensitif skrg)

dia reply "taknak lah, makan tempat laen je, aku tak bawak labcoat lah"

pecah ketawa aku. hiks

tadi aku tgk movie Angel & Demon. mantap! tapi aku tak lah kan nak buat review movie, sbb korang boleh google sendiri. aku baca novel dia setahun lepas. mmg best dr Da Vinci Code. dan yg paling menarik bg aku adalah Vatican City itu sendri, kesenian rekaan bangunan, arca, dan lain2 dlm cerita tu sgtlah indah, bagi aku. mmg semua org tau kan Vatican City tu kota org kristian, tapi aku bukan lah nak menyembah apa yg mereka sembah kalau ke sana. cuma sebagai seorang tourist he.

membuatkan aku menetapkan itu adalah tujuan impian aku, setelah bukit dalam cerita Sound of Music tu. heheh

p/s- bosan ke entri kali ni? sori lahh. wa kena cepat, skrg lepak cc jap, tak solat maghrib lagi ni. so saja nak update jap. heheh.

p p/s- mesti ada yg berfikir, "pa hal la bro ni nak gi Vatican City? napa tak gi umrah je? non muslim ke dia? ke iman tak cukup kuat?"

oops.

eh, aku nak gi melancong je, tp tunggu aku dah kaya lahh. bukan sekarang.

sekarang aku masih terkapai2 mencuba utk survive je dulu.

Wednesday, June 3, 2009

aku dah malas...

aku dah malas nak urus blog ni...
terutama setelah jadi krisis beberapa entri lepas...
aku tak pernah sangka akan jadi seperti ini..

malam tadi, fikiran aku runsing, gelisah...
sedih dan tertekan, bermacam aku rasakan...
apa lagi bila yang dipersoalkan oleh orang itu keimanan aku...
untung masih ada teman yang memahami situasi aku, bawa aku clubbing malam tadi...

tak ingat berapa teguk gelas air kencing setan aku habiskan...
menyatu menjadi darah daging aku...
tapi aku dah tak peduli itu semua...
kepala aku terasa semakin ringan, dan...

sampailah pagi tadi...
"selamat pagi sayang, kamu udah bangun tidur ya? cium dulu dong"
ucap seorang gadis jelita masih dalam balutan selimut sambil mencium aku...
aku tak mampu ingat apa2 lagi yang terjadi malam tadi...


acah je. heheh. boleh tulis novel plak aku rasa.

sebenarnya ada entri baru, tentang aku dan masa lalu ku...

cuma kom kat cc ni tak leh baca flashdisk aku. byk sgt porn kat virus aku ni. eh. virus kat porn aku ni. terpaksa clear kan dulu. (berdasarkan penilaian orang2 tertentu tentang darjah keimanan aku, mesti korang percaya kan? haha)

nanti ek. heheh


p/s- terima kasih kepada korang yg dah backup aku

zaki, kawan sejati dari form 1 sampai skrg
nuridrin, u rox walaupun tak pernah jumpa
pie, love ur supports
oranglidi, caya lah lu bro! bukan takat tak nah jumpa, bentuk ko pun aku tak tahu. tapi ko tetap percayakan aku. heheh
juga para anonymous yang sempat berlawak berjual labcoat keimanan. heheheh

dan juga member clubbing aku malam tadi. lol

Tuesday, June 2, 2009

hehe

tetiba dalam 2 hari ni hit blog aku meningkat dgn mendadak!

waah, harus pasang iklan ni, boleh la dapat income tambahan.

tak lama lagi, boleh bersaing dgn hit blog Tun Mahathir.

=P

...

dengan nama Allah,

susah kan, kita dah mintak maaf, orang masih tak nak terima. mari aku clarify again for the last time.

kalau masih nak gaduh, carik aku.

jgn nak bersembunyi di balik anonymous kau tu

1st, mmg aku bukan dari kalangan orang yang mulia, yang imannya tidak sempurna, yang cuma mampu mengharap dijanjikan syurga.
tapi aku masih mengharap belas Tuhan untuk aku.

Demi Allah,
aku mohon maaf dengan ikhlas.

Demi Allah,
bila aku kata aku kagum dgn korang, aku betul2 kagum. aku pernah cerita dgn kawan aku macamana korang belajar, fokus, ujian pun maintain.
aku cemburu tgk suasana korang belajar, aku harapkan suasana aku macam tu juga.
anggap saja pandangan aku ttg kamu dan labcoat kamu tu tiada kaitan dgn aku mengagumi ilmu korang. kalau nak kata dari segi ilmu, aku mmg inferior banding korang.


tapi bukan dari segi labcoat, aku masih rasa itu hal yg lucu.

jgn nak libatkan kawan2 aku ok. hal ni antara aku dan korang,
aku akui aku keterlaluan.


tapi kalau kau masih nak marah?

sampai akhirat lah perkara ni.


tapi igt, jangan ungkit iman aku.
sini aku akui, iman aku tak sempurna! aku dah tepuk dada aku, puas hati???
kalau kau rasa kau mampu betulkan atau perbaikan aku, datang jumpa aku!
aku sanggup terima.

sampai hati kau cakap/pertikai/anggap yang baca blog ni sebagai kafir?
masalah kau sekarang dgn aku, bukan dgn mereka!
kau jangan nak tuduh orang lain sebagai kafir! apa lagi kau libatkan kawan2 aku!


p/s- ko tertarik pulak kan nak baca blog sampah ni? hehe. sampai komen berulang kali. emosi memecah langit! tak suka, jgn layan la. tapi aku serius. aku minta kau datang jumpa aku, dakwah aku, kalau kau rasa kau mampu. aku terima dgn hati yang terbuka. ko mesti tak caya kan?
ko mesti rasa aku ni antara org2 yang dah tak dapat diselamatkan.
lantak kau lah nak fikir apa.

encore. ada orang marah aku

labcoat mu untuk mu, labcoat ku untuk ku.

ok.

ramai org tgh mengamuk skrg. waahh.

dulu aku pernah post ni

dan ada satu komen ni

emm leh tnya bbrpa soklan?
pkai labcoat tu salah ke?
pkai labcoat tu dosa ke?
pkai labcoat tu bodoh ke?
n pkai labcoat tu fuck ke?
so pasni if there is anybody from ur batch bro, that wear that coat, i wanna classify them as IDIOT too...sorry to say lah..org yg tak hormat org lain, tak layak dihormati...
n org yg pgil org lain idiot, i think he is IDIOT too..huh..
klakar la bro..ur blog mcm org prempuan punye blog...dok ckap org lain but urself tu dh ckup perfect ke??tepuk dada tnya iman bro...



ok, pertama-tama, aku sedar ini salah, nak cerita benda tak penting sampai buat banyak org marah.

jadi aku nak minta maaf!

maafkan takk? kalau tak nak takpe, biar cerita labcoat ni sampai akhirat kan? aku dah minta maaf jauh dr lubuk hati yang terdalam.


blog ni patutnya very personal, bukan kawan takkan tau lah. tp skrg dah glamer kan? heheh.


skrg, aku akan jawab soalan2 kat atas tu.

1. aku tak pernah kata salah kalau pakai labcoat? ada ke?

2. aku tak pernah kata dosa. kenapa nak tanyaa?? aku dah tulis dulu dah.

3. pakai labcoat tu bodoh? heheh. tu tanya diri sendiri lah. tau lah tujuan labcoat tu utk melindungi diri sewaktu bekerja di lab. lab tu, syurga mikroorganism dan lain2 benda berbahaya, jadi pakai labcoat utk melindungi kita dari bahaya2 tu.
tapi kalau pakai kat KFC??? ko nak protect dr apa? tambah kontaminasi adalah

4. pakai labcoat fuck? hehe. tak pun. aku tak pernah kata. aduh. emosi sungguh.

5. oh ya, indeed, tak kesah org tu batch siapa pun, batch bapak aku skali pun, kalau pakai labcoat pada tempat yg tak seswai, aku akan rasa itu perbuatan bodoh. ok? puas ati? aku pernah sound kawan aku yg pakai labcoat bukan pada tempatnya. tolong laa.

6. ko tak nak hormat aku tu kau punya pasal. aku tak mintak dihormati pun., kalau bukan pasal blog ni, ko tak kenal aku pun. dan aku tak pernah kesah.

7. wah, aku mmg tak sempurna, mungkin saja aku lebih byk kekurangan banding korang, sbg contoh, aku tak sepandai korang. aku akui tu.
-edited, ada org tak puas hati, heheh -

8. eh, napa nak ungkit tentang keimanan aku nii? kalau iman aku lemah ke, tak beriman ke? aku heret ko skali ke neraka ke? emosi sampai ungkit iman org. hampehh.
aku rasa dayus la org yg sket2 nak sebut pasal iman org laenn.


haa. tu aku jawabb. ada pertanyaan lagi?

nak confront aku? confront laa. korang kan dah kenal aku.