Monday, April 27, 2009

Sabar

aku kena banyak-banyak bersabar sekarang ni...

aku sedang menghadapi masalah yang maha besar...

beban yang maha dahsyat aku rasakan sekarang ini, lebih dahsyat dibanding ketika aku putus cinta suatu ketika dahulu, sampailah aku tak lagi berani untuk membiarkan cinta hadir kembali kedalam hati ku (ayat yang ni, acah je tau. gurau2. hiks)



Harddrive aku crash. apa yang aku dah taip untuk minor thesis aku, semuanya lesap



Tinggal sebulan untuk penyerahan...

Namun syukurlah.
Syukurlah kerana aku masih punya waktu satu bulan.
Syukurlah kerana aku masih punya hard-copy yang telah dicetak, walaupun edisi sebelum di revisi.
Syukurlah kerana ayah aku sanggup menanggung kos perbaikan laptop ku.

Syukurlah kerana aku masih punya teman-teman yang terus-menerus memberikan aku semangat dan sokongan dalam menyelesaikan projek minor thesis ini.
Adakah anda salah seorang daripada mereka?

p/s- i really could use moral support right now

9 comments:

~|r|a|n|d|y|~ said...

what?
xkan teda save dlm thumbdrive?
huhuhu..
tp ak rasa 1 bulan cukup...
lgpn ko da taw pa yg patut taip kan?
not a big prob 4 u i think

crimsonskye said...

Huhu... aku baru je ni habis baca entry sorang lagi sahabat yang FYP lesap dek hard drive crash.

Tabah2, semoga apa yang masih selamat tu boleh dijadikan sesuatu yang yang lebih baik. Dan buat at least sepuluh backup lepas ni. :)

oranglidi said...

pergh!! rilek brader... kalau wa, wa repeat je lagi satu sem. hahah..

NIVYANFAZZA said...

"setiap kesusahan itu pasti ada rahmat disebaliknya"

kepada tekidingbubus, just be patient and looking forward...
lets bygone be bygone...hehe....

DanDarby said...

len kali jampi laptop ko tu...hahaha. praktikkan la nasihat aku utk mghantar salinan kerja ko tu p email

apa2 pun, hubungilah aku klu ada masalah.

xo,
Your Hero(es)

appledena said...

byk2 sabar r ruffy....
aku pn byk mo cta n mntak moral support ko...

study baik2 r..hope 2 c u dearie..

zeq said...

rafshan!!!!!!

jangan sekali-kali teda backup utk kerja ko!!!!

ko gila ka x copy paste di tempat lain!!!!!

almahira said...

kalau tak mau hilang datanya, jangan di save di drive C.. jadi, walaupun di install ulang, tetep masih ada filenya: ga kehapus..

semangat ya!!!!
jangan patah semangat, meski data ada yang hilang... ^^

ruffey said...

randy, thanx.
ironically, i just formatted my flashdisk 2 days before this incident occur, which contain all my important file (no, no porn, thank you).
somehow, i should face this kan, sepa la nak extend another sem just because of this kind of thing. uwaa,
anyway, thanx.

crimsonskye, thanx.
hopefully. heheh.
yeah, i'll try to make a great one, except that i have big matters on grammar. hahah

oranglidi, thanx (but no, thanx?)
heheh. ko jgn plak nak melemahkan smgt aku yg mmg tak pernah bersemangat ni.
takpaa, aku akan usahakan spaya tak extend. heheh

Nivvy, thanx.
nasib la kan, nak buat cam na. takdir. =D

Dan,
ko ni kan...
hahah. adaka jampi? nanti kena sembur2 jak harddisk aku tu. lagi la rusak. nanti tambah berpuaka harddisk aku. heheh

appledena, thanx.
looking fwd to call u, later k =D

zeq,
suda ba zeq ber-backup zeq, cuma backup tu aku delete 2 hari sblm kejadian. hoho. aku nda gila zeq. aku rasa ni takdirr.

almahira
hhehehhe. punya aq g ada drive C nya.
aku pake MacBook, yg emang terkenal dgn kejebolan HD nya di serata dunia.
apa-apa pun, aq menerimanya dgn sabar aja =D


Terima Kasih Kawan-Kawan =D