Wednesday, February 25, 2009

super besar - hilang dalam semalam

bencii!!! sangat benci!!! kenapalah sekarang baru muncul! cubalah jangan muncul2! terus tak ikut perform satu persembahan pasal benda ni jak... keyakinan diri aku pun berkurang, semua serba tak kena. benci!!!!

ini adalah gambar "sebelum" [censored-identiti dirahsiakan]

ini adalah gambar "sedang diubati" [masih censored - identiti dirahsiakan)

ini adalah gambar "sesudah". dah tak di cencored, sebab aku berjaya menghilangkannya dalam semalam!!! yeayy (tampal plaster pun jadi lah)
hehehe









































Monday, February 23, 2009

apakah itu "benign prostate hyperplasia"?

i just finished revising some material about benign prostate hyperplasia (BPH).
fret not the jargon. it's mean, male's G-spot enlargement.
unlike penile enlargement, no, it is not a good thing to have BPH.
BPH will cause urinary obstruction (harder to urinate).
anyway guys, u don't have to worry about BPH, not until u r >40 years old.
it is very common in men, which the only reason i am thinking about pursuing my post-graduate study in Urology, i mean, it is so common that the numbers of patients come with this condition is so gigantic, so that the money.

*sinisterly laugh*

by the way, i asked a tutor how can BPH occur? and she give me a hilarious answer.

"oh, it is caused by hypersexual or hyposexual. (the frequency, not the aggresiveness)"

"haaa??!, is it doctor? if that so, is there such thing as normosexual? and how can we define it?"

"it's like eating. to much eating is not good for you, less eating, and u gonna starve. so, just eat a moderate amount"

i laughed hysterically uols. i mean, these doctors, they talk about sex like they talk about food. nothing sounded so offensive.

later i checked in book, only to find out that this BPH condition is related to aging process, nothing in the text book mention anything about too much sex lead to BPH... hurm... i wonder where she (my tutor) get the idea about the answer she gave me.. haiyoo


i was LMAO to know that advance in medicine & surgery has revolutionized the, err, penis length.
u know what people were saying about if one wearing large shoes, its mean the person have a big foot, and a person that have big foot, have a big that...
stupido assumption.

no study ever been conducted, and no journal ever been published about that.
considering about the study design, the population, the benefit from such study?
*pretend to speak in a serious manner, academically, ahem*

they have this surgery called penile-implantation. (i think it's like breast implantation, only the part being implanted is different)

i asked the doctor told me about this surgery, "haa? what forr? what kind of person submitted himself for such surgery?"

he laugh wickedly and answer me "biar tambah gagah"

babii.. hahahhahahhhhh

Thursday, February 19, 2009

...hitam

putih...




p/s- dalam tak maksud entri aku kali ni? kesamasekali takda maksud? hik

Tuesday, February 17, 2009

buang waktu

Bicara Politik

peringatan: aku, seorang pelajar yang sangatlah tidak peka terhadap kuliah mahupun tutorial, apatah lagi apa yang berlaku di dunia ini, dan aku bukan major dalam politik, ingin mengingatkan kalian tulisan di ini merupakan pendapat peribadi, dan tidak mempunyai sebarang daftar pusaka, aku menulis sesuka hati aku sahaja.
para pembaca berhak untuk mempunyai pendapat sendiri, sebab, err, ada aku kesah? hik

Di Malaysia ni ada berapa parti politik?
secara am, coailition ada 2 lah kan yg utama. BN dan BA.
sekarang, apakah dasar parti2 komponen di dalam coalitions tersebut?
aiseh, bersoal jawab la plak.
menurut pandangan aku (yang bertambah kabur semenjak dua menjak ni, harus mengganti kaca mata, tapi takda duit)
kita harus fahami 2 perkara utama dulu, iaitu matlamat politik, dan matlamat kuasa. tapi aku tak definisikan pasal perkara tu disini lah.

BN
1. UMNO
-parti yang sedaya upaya mempromosikan kalau mereka berjuang / mempertahankan hak Melayu / bumiputera, walaupun dengan senang hati para BA menuduh UMNO cumalah kronisme yang memperjuangkan pengumpulan harta di kalangan elit politikus UMNO sahaja.

2. MIC & MCA
-komponen BN yang seolah2 bermuka dan berwajah manis di depan para UMNO, (aku tak pernah tahu apakah matlamat politik mereka) walaupun sebenarnya mereka sendiri tidak berpuas hati dgn dasar UMNO, tapi kenalah jugak kan, demi matlamat kuasa.

3. Parti2 yang mempunyai nama yang pelek2, banyak terdapat di Sabah & Sarawak.
-entah la.


BA

1. PAS
-antara politikus yang paling terserlah kejujuran, seta kerendahan diri serta hati.
-memperjuangkan dasar2 Islam didalam pemerintahan, juga turut menakutkan orang2 yang kurang beriman kerana ingin melaksanakan hukum Hudud.
-sayangnya, demi matlamat kuasa, mereka lebih rela kompromi dengan parti kafir DAP berbanding UMNO. persoalannya, adakah UMNO lebih kafir dibanding DAP?

2. DAP
-benar2 perjuangkan hak sama rata semua penduduk Malaysia. sekiranya mereka berkuasa, berapa ketul sgtlah org melayu yg bodoh serta sengap akan terdampar di Matrikulasi... (sebagai contoh).
org melayu masuk matrix pun sebab kuota... org non-bumi berebut carik peluang belajar kat matrix, tapi org2 bumi ni plak masi tak sedar diri, masi nak kutuk2 matrix la, tak bersyukur sungguh.
-ada kah melayu yg sokong DAP? mmg nak mampos kot... boleh hidup ke Melayu tanpa kontrak sosial yg memang bias tuh?

3. PKR
-mempunyai tujuan utama pada awal penubuhan, untuk membebaskan Anwar.
-persoalan, apakah tujuan politik PKR sekarang? MENJADIKAN ANWAR SEBAGAI PM.
betull tak? ke ada tujuan lain? siapa boleh kata kat aku apakah yg diperjuangkan PKR sebenarnyaa????!!!!
-melalui observasi aku, mereka yg menyokong anwar ini adalah terdiri daripada mereka yg merasakan mereka bijak, tahu kelemahan pemerintahan sekarang itu dan ini, tahu segala mala skandal dalam pemerintahan, baik itu skandal seks mahupun pembunuhan, tahu kalau pemerintahan kita nazak dengan rasuah, berlagak tahu kalau Anwar tak bersalah....
betul tak? heeee...

p/s- kalau aku, lebih memilih parti yang ada makan2 sajee... birthday party ke, wedding party ke, apa2 lah...

Sunday, February 15, 2009

Syapiei men OpenTag

5 tabiat burok anda ketika sekolah

- ponteng kelas lepak kat dorm, kalau kantoi dgn warden, pura2 sakit. (letak bungkusan ubat dan botol air tepi bantal, selubung dgn selimut, pura2 tidur. lol)
- melawan cikgu
- meniru waktu ujian
- ponteng prep petang/malam/pagi
- outing curi


3 favourite subjek anda, kenapa??
- Kimia - sebab aku among favorite student cikgu kimia. hik
- Matematik Moden -> sebab boleh dapat A walau nda belajar
- Fizik - sebab senang

3 subjek yg anda xsuka..kenapa??
- sejarah - sebab bosan?
- biologi - sebab tak rasa macam sains
- PJK - sebab cikgu dia jahat, sama tiada subjek pjk dalam SPM

menarik pada kamu??
- magnet?

kamu paling suka??
- cokelat

anda tidak boleh hidup tanpe??
-nyawa...

setiap malam sebelum tidur, sape yg anda hubungi??
- Tuhan... berdoa...

tag rakan anda( tag ntah ape2 ntah...sila2 la)
- Dayang, sebab dia rajin tag aku. dia mesti buat.
-Randy pun.
dan sesapa rajin buang masa buat, silakanlahh


Dayang men-Tag Aku

EVERYONE HAS THEIR FIRSTS:


FIRST REAL BEST FRIEND : Nicole Richie, but she backstabbed me, so i need to find a new one in a new reality tv show... (pa benda ni??)
FIRST SCHOOL : Sekolah Kebangsaan Pekan 1
FIRST CELL PHONE : Alcatel polyphonic
FIRST FUNERAL : ...


FIRST PET : hamster 2 ekor, sekor mati kerana keracunan, sekor lagi kerana jatuh dr tgn aku.
FIRST BIG TRIP : takda
FIRST FIGHT : kindergarten friends, over a swing. hahahhahahaha
FIRST LOVE :
FIRST TIME OUT OF THE COUNTRY? : Singapore, umur 6 tahun
FIRST JOB : tak pernah
FIRST FRIENDSTER FRIEND : Dayang yang tag aku ni among the firsts. tapi yg 1st aku tak ingat



EVERYONE HAS THEIR LASTS :

LAST PERSON YOU HUGGED : hehehh
LAST CAR RIDE : Dodi, to campus
LAST TIME YOU CRIED? : over a movie, Armageddon. lol. (sedih tau!)
LAST MOVIE YOU WATCHED : Disturbia
LAST FOOD YOU ATE : chocolate spread only
LAST ITEM BOUGHT : buku fotokopi
LAST SHIRT WORN : t shirt hitam ni, harga rm8.90, beli kat giant.
LAST PHONE CALL : raja
LAST TEXT MESSAGE : Prima, soh datang latihann
LAST THING YOU TOUCHED : myself? oops. lol. keyboard ni?
LAST FUNERAL : Takde...
LAST TIME AT THE MALL : yesterday?
LAST TIME YOU WERE EXCITED FOR SOMETHING : Minor thesis project
LAST PERSON YOU SAW : raja
LAST THING YOU DRANK : Mineral water
LAST TIME YOU WERE REALLY HONESTLY HAPPY : ?

thanx dayang for tagging me

Wednesday, February 11, 2009

Serious

dah lama tak menulis sesuatu yang series

sesuatu yang mampu menggambarkan kalau si penulis IQ tinggi

sesuatu yang kalau mendapat liputan meluas, nescaya tercatat sebagai calon pemenang hadiah Nobel

sesuatu yang mampu merubah dunia!

tapi apakah sesuatu itu?

entahlah


aiseh. intro dah sangatlah lebat kan? hik


people who knows me, acknowledged that i cracked lots of jokes if i am in a good mood. jokes yang super-mantap, mahupun yang sangatlah bodoh tahap lawak itu, sampailah aku dipandang hina oleh mereka yang merasakan joke aku adalah bodoh. takpe, tak kesah.

org selalu kata, lawak bodoh. tapi korang pernah dengar tak kewujudan lawak pintar???

ada kah lawak pintar itu?
bagaimanakah bentuknya?

mungkin semacam soalan matematik tambahan kot...


oh ya, baru2 ni, aku berkonflik dengan beberapa org ni, yg buat aku rasa dorang ni sangatlah jahat.

sorang perempuan ni, nama dia aku pernah sebut di beberapa entri yg lepas, tapi aku dah delete entri tu, risau pulak kalau menimbulkan kontroversi.

takpa, aku ulang balik. nama dia Nabihah.

dia ajak aku sertai pementasan Sirih Bayu suatu ketika dahulu, sebagai penulis skrip. awalnya aku tak mahu, sebab pernah konflik jugak sebelum tu, tapi akhirnya aku setuju.
dia pernah janjikan aku sijil, tp sampai skrg tak dapat. takpa, aku tak kisah dgn sijil yang sgtlah tak bernilai kelak utk aku menjalankan profesi aku sebagai doktor.
apalah kelebihan aku dapat dengan sijil penulis skrip bersama itu?
tapi baru2 ni, semua yang terlibat dengan pementasan Sirih Bayu jalan2 ke satu tempat ni, semuanya dibiayai oleh baki duit sponsor yg sgt melimpah ruah.

setannya, aku tak diajak!

malah, org2 yang tak terlibat sama sekali, tapi merupakan konco2 mereka, dibawa.

dia terlupa nama aku? mana boleh lupa! penulis skrip bersama cuma 4 org!
for the record, i revised and edit most of the written script. she even told me some people even complimenting my script!

macam tu la dorang, kalau nak kata dia lupa, dia adalah kacang yang lupakan kulit.

aku kecil hati.
dan aku mulai merasa sgt menyampah dgn manusia2 seperti ini.
aku dah tak nak kawan dgn mereka dah... shooshhh!!!

Sunday, February 1, 2009

koma

koma jap, takkan ada update dalam masa terdekat

(kalau ada update pun, bukan ada readers, hik)

nak belajar rajin-rajin dulu sem akhir sebelum klinikal,

supaya tak lah terserlah kebodohan diri nanti

bodoh2 sikit dimaafkan kot

ditambah pula dengan skripsi / minor thesis.

Isolation & Identification of Potential Pathogenic Bacteria on Surfaces of Toiletseat, Faucet, and Doorknobs in Hasan Sadikin Hospital

p/s- Randy, aku buat tajuk tu jugak, nanti dah selesai, aku akan kasi result k. igt nak cari peluang publish kat magazine gak. hoho