Wednesday, December 10, 2008

wat de eff u guyz wearing lab coat while dine in KFC?

haa? answer me!!!

u guyz want to bluff and show off and being arrogant lah because u guyz medical students???

although u guyz arrogantly flaunting ur status (medical student consider status? status my ass lah)
by wearing lab coat in KFC, do people care or amused by ur guyz stupidity???!!!
people don't care if u are med students, no goodness u can bring to them, so y people must care?

but i do care so much becoz u guyz looks SO X.
i hate X,
especially learnt X like u guyz medical students flaunting ur not-so -white&clean lab coats!!!


these kids might reply me "kenapa nak lebih2 pulak sebok? sekurang2nya kitorang lebih baik lagi dibanding dengan mereka yg pakai baju tapi dedah aurat. kalau kita orang nampak cam X pun, kitorang tak buat dosa"

kalau cam tu, terus lah aku pun mendiamkan diri...

in the end, it is not me who looks like X. (although i might be one. heheh)

The Facts

1. from a random survey, students prefer not to bring & not to wear lab coat while in practicum classes. (tapi nak plak pakai time makan2 kat kfc?)

2. lab coat is so not comfortable, dan juga panas. and not stylish also. it's SO ugly

3. . people kept assuming they are arrogant. i have no comment because i don't have any friends from this bunch of greatest human being ever, because unlike them, i am nobody.

4. aside from these bunch of greatest human being, most people agree that wearing lab coat and dine in KFC looks stupid.

5. u can spot them anywhere, everywhere. at the supermarket, cinemas, restaurants, etc. the list is endless.

p/s- ada org terasa hati. aku minta maaf. aku edit entri ni, tapi aku yakin ada yg dah save buat kenang2an kann???
jgn terasa la kalo korang rasa aku yg salah, bukan korang.
korang tak buat dosa pun. aku jamin tu. aku tulis entri ni pasal aku menyampah je tgk labcoat bersepah sampai KFC. sbb mmg bg aku nampak X lah.

21 comments:

Dayangku Nuraini Wahed said...

kinda true...

what i might think if i c them is that:

"Oh gosh, dorg ni lps bdh myt trs dtg KFC makan?! did they even wash their hands?!!!"

hahahaha...

juz a perspective

n u r i d r i n said...

ada jugak eyh orang mcm ni?
yeap, its soooo true, wearing lab coat is uncomfortable!
kalau dlm lab skg,
prefer jacket je dr lab coat..

btw ruffey,
salam kenalan..
aku link kau ke blog.
=)

~|r|a|n|d|y|~ said...

wah ruffey...
dpt teman baru ek?
hahaha..
neway, as usual...
u can visualize me rolling on the floor laughing out loud reading your post....
haha..
pedas tp lawak...
suka baca!!
(p/s - kalo ada masa)
neway, jgn gelak plak....
i dont know how to get the word verification rid off...

haziah said...

hahaha
i thought med stdents r supposed to be clever... Np budus sgt pki lab coat d kfc??? That's awfully ugly man... mcm org gila pon ada haha

doctor pon x gtu... adoi

pie said...

dude...
pos la sama ak tu laskar pelangi...ak bagi alamat ak...amacam?

BoZaki said...

Seriously ba?

hahahaha. Its a syndrome i think. Some people think when they are wearing those labcots, people will respect and look to them like they were angel or something.

I also have friend(s) like this. But to eat in KFC with a labcoat is a rare thing to see la. At least here, some of them just arrogantly wear labcoat to kafe or something.

Seriously, sometimes i also wear labcoat to my college kafe la, but so seldom la. Selalu mau cepat ba, kelam kabut pi beli breakfast, terus masuk keta, terus drive pi spital, trus park, trus rush pi ward, no time to tarik those labcoat from the bag or lipat2 lagi. hahhaa. But malu la. Sangat malu kalau terjadi begitu.

Sometimes when i was driving, i also feel so shame wearing labcoat. But have to. Especially when i was in Likas Hospital KK where there is no pantry for us medical student to hang labcoat. So dari bilik trus ja pakai labcoat siap2.

Hmmm, maybe people would think that i and few of my friends arrogant, but at least we did not sit down and eat kfc with our labcoat.

But usually we did wear labcoat in Hospital Cafeteria. Not because we arrogant or want to show off, but we got discount ma... hahaa. kadang2 dapat diskaun, kadang2 jadi mahal pula sebab kena ingat doktor. cett.

ruffey said...

dayang
kalau ada bedah mayat, takde pun. melukis mewarna je selalu dalam lab. hoho

nuridrin
ye kan tak comfy kan, ntah apa2 dorang ni, belagak je

randy
aku tak perasan pun entri kali
lawak, padahal aku menulis dgn penuh emosi tau. hik

haziah
i think mereka mmg crazy pon. crazy for unnecessary attention

pie
mana alamat ko?

zaki
aku paham situasi ko. kalau masih dalam lingkungan kampus / teaching hospital masih terima akal wei.
ini KFC!!!! kat Supermarket pun!!!
hohoohoho

Anonymous said...

none of ur prob. kalu kitorg rasa comfortable, so what? heh. xde larangan pon.

ruffey said...

mmg takda kaitan dgn aku pun,

cuma mmg aku tak ska tgk gelagat manusia yg aku rasa bodoh.

erm, laen org, laen definisi keselesaan kot.

silakanlahh lanjutkan gelagat korangg.

rasa comfort? hahah.
ye la kott,
rasa best plak bla org2 tgk2 korang pakai labcoat tu kan?
terserlah plak kebijaksanaan korang dr labcoat korang tu.

bila lagi nak enjoy status mahasiswa perubatan?

Anonymous said...

teruskan laa..keje kamu mengutuk ..takde larangan pun pakai labcoat outside of faculty..takde lam kanun undang2 indo pum, takde kene saman pum,
ko pum teringin nak pakai kan..pakailaa,pakailaaa..

Anonymous said...

emm leh tnya bbrpa soklan?
pkai labcoat tu salah ke?
pkai labcoat tu dosa ke?
pkai labcoat tu bodoh ke?
n pkai labcoat tu fuck ke?
so pasni if there is anybody from ur batch bro, that wear that coat, i wanna classify them as IDIOT too...sorry to say lah..org yg tak hormat org lain, tak layak dihormati...
n org yg pgil org lain idiot, i think he is IDIOT too..huh..
klakar la bro..ur blog mcm org prempuan punye blog...dok ckap org lain but urself tu dh ckup perfect ke??tepuk dada tnya iman bro...

saya y x trbabit said...

aih..da ubah post..haa post cenggini laa baru betul..x point2 kat muka org..kan senang sume org sng atie

Anonymous said...

salam.
kalau bace first time mesti ramai yg setuju ngn apa yg ruffey tulis kan.

try la bace kali ke-2,kali ke-3 tak pun berkali² lagi. cn u guys REALLY dig underneath what was so obvious??

penah tak terfikir yg orang tu pkai labcoat luar kampus sbb die pkai sleeveless/baju fit kat dalam? (kalau pompuan la).

meh sini otak yg kreatif bercerita. satu hari budak tu terlmbt bgun ke,then grabbed anything yg die boleh capai cthnye tshirt pendek then die terus pegi lab.

then die nk gi mkn kfc,takkn nak bukak?

lagi satu maybe tgn die penuh n beg kecik,so by wearing lab coat senang le die nak jinjit bakul/plastik gune due² tgn. tkyh le carry lab coat tu.

is this so hard to imagine?mungkin tak tercapai akalmu.hiks

honestly,i couldn't imagine a soon-to-be doc have this really negative thinking. and bad mouth (plus fingers )on top of that too.

dude,God takes into account whatever we do,so be good yeah.

ruffey said...
This comment has been removed by the author.
ruffey said...

wow. penjelasan yang sangat jelas.

ko gi interview dorang ke? hahah.

ok, apa2hal, entri ni, pandangan aku, apa yang aku rasa.

omg, perempuan labcoat tu, pakai tudung, baju kurung, takkan laa sleeveless? tapi mungkin ko lebih mengetahui kan.

oh, yang makan kat kfc pakai labcoat tu bukan sorang ok

aku nampak 3 org

aku gi superindo, ada lagi 2 org

dak perempuan yg smua bertudung, baju kurung ok, takkan sleeveless?


erm, ko nak kata aku tak layak jadi doktor pun aku tak kisah.
hahah. series. sbb nanti bukan ko yg gaji aku, kalau ko gaji aku, aku kisah la. mana aku nak kerja?

negative thinking tu, kemahiran aku. my expertise.

kalo jari jemari yg ko kata buruk ini pula, selain menaip, aku guna utk korek idung.

hehe

BoZaki said...

kalau aku try pakai labcoat kat luar faculty mesti kena balik selipar..haha..ataupun paling2 kena cakap gila atau kena panggil polis tangkap ada orang tak betul ni terlepas. haha..

Interesting about indon is you guys can do that? Wearing labcoat outside faculty? in the mall? That's wicked man.. hahaha. Kind a cool but i won't do that though.
haha.

tasha said...

heh,biase laa tuh pkai labcoat outside faculty kat unpad nii..coz korang tahu bape jauh laa sgt faculty dgn gerbang masuk U tuh ..jalan 5-6 min smpai depan..then mall?? bukan mall pun, kecik je jatos tuh..10 min da sampai..

so, x menyempat laa nak bukak labcoat,or sesaje tanak bukak sebab malas, bukan nk menunjuk.

alaa no big deal laa pkai labcoat kat luar,coz ni kawasan U jugak, penuh budak-budak U..bukannya kuar kat jalan-jalan besar..

bukan cam U kat msia, kalo kat cni mcm U kat msia, konpem laa x pakai labcoat tuh kat luar..haiyyaaa..

ruffey said...

tasha, ko baca betul2 tajuk entri ni

pakai labcoat kat kfc

aku nampak kat superindo pun ada

kat wayang 21 pun ada

tu bukan school compound lg lah.

aku rasa takpa kalau stakat dari atau menuju ke rumah engkau dlm kampus tu masi tak lepas labcoat.
tp ko tak rasa panas kee?

alasan tak lepas labcoat sbb malas?

hehe. lantak korang la. janji aku tak buat.

menunjuk atau bukan, cuma korang yg buat la yg tau.

lagipun alasan budak kat atas tu bukan sbb malas bukak ok, alasan dia nak tutup aurat, sbb tu pakai kat kfc?

lagipula, pakai kat superindo (supermarket)?. bukan takda tempat letak barang. haiyaa..

alasan laen dia, terlambat bgn. hehe. tak semayang subuh ke? tak pun, takkan la terlambat bgn sampai segerombolan manusia ok
bukan seorang 2.

takpe tasha, kalau ko nak terus pakai, teruskan je,
tak yah fikir apa org laen fikir pasal perbuatan tu.

k?

selamat memakai labcoat kemana pun anda pergi tasha

aliya said...

haha..besh..besh..ana setuju!
diorg tu med stdt yg suka show off..
jz to share la, ana yg sudah memegang status en-jin-ni-yer di syarikat petroleum berlogo kerang ni pun x sanggup mahu memakai oberol yg melambangkan ke'mahal'an income ana itu d kfc..
buat apa mahu show off kalu hanya skdr student?..
laen la kalu suda pegang title e.g : Dr Aisya (Bc..bla..bla..taraf kelulusan)..
baru stdt sudeyh show off heh..
ntah2, kalu ada pinjaman ptptipu, bulum tentu larat maw bayar heh..

gud entry. i like!

ruffey said...

aliya,
thanx =D

hehe

maK_Kutu said...

nak tumpang sekaki leh?

1."work with doctor's sleeve"
itu yg cikgu sy pesan waktu sy third year.

2. think hygienic man!!
penat belajar pasal binatang halus2 tu..hangpa p sebar ke tpt2 tak sepatutnya..nama medic student, mestila ada contact ngan patient, paling2 busuk berada di perkarangan sepital..

3. baju putih bukan baju jalan

4. ethic
berila alasan yg logic...wlu tiada lam undang2 korang (in fact tade pun tertulis lam undang2 dunia), its not the matter of comfy, its the matter of ethic. KFC is not ur working place, y wearing them?
u may say, "Eh, org lain yg keje beruniform, pki ke mana2 tak pulak dikecohkan?"
i may answer humbly...hurm ye betul aku tak kecoh, tapi mereka keje tak libatkan binatang2 halus tu. dan nak ke nnt baju putih bertukar baju tompokan merah(sos ketchup) and putih-kuning(mayonaise)?

5. student medic adalah bakal doktor yg dikelaskan sebagai professional beruniform..maka ACT LIKE ONE!

peringatan tuk semua :)