Wednesday, September 24, 2008

i am no personal assistant. hik

determined & diligent, focusing so hard trying to figure out how to withdraw a mixture of PPD from an ampoule by using a syringe to practice intradermal injection(i wasn't pay attention earlier when my tutor demonstrated how to do it, silly me)by reading the manual provided, (no figure whatsoever, only text, omg, tu lah next time kena tgk waktu tutor ajar, bukan nak borak je), then i gave up and asking a friend instead to show me how to it properly, when my tutor asking me a silly question, i guess

Dr. H: rafshan, when will anwar come to jakarta?

Me: ha? which anwarr?? when?? why?
i was pretty much terkejut by the question, i mean, i'm trying to learn here. then he was asking q not related to the subject we learn. heheh

Dr. H: Anwar Ibrahim. i read somewhere in the newspaper, or tv news, i don't remember. may be u know about it?

Me: err, doctor, i am not Saiful, how on earth i'd know about that?..
i wasnt finish my sentence pun. and that time, i still struggling with the syringe and the ampoule. tiba tiba...

then, the whole group members, and the tutor, burst into laugh. even sombody from other group in the next room knocking on the wall dividing our rooms, as a signal we were too loud.

Me: i mean kan, doctor, i am not his personal assistant lah. wasn't that supposed to be his PA job? to know everything where he wanted to go, what he wanted to do. to fullfill all his needed.

hwarrhhwahhrgghwhahrrhhawhahhrrrrr


next post is about kad raya. the only card that i received this season. from Fariz, exjuniorhischoolmate =D

Thursday, September 18, 2008

datar...

aku makin bosan dgn suasana sekeliling yg tipikal ini

ingin saja aku berteriak, menjerit, mengharik

meluah segala kekalutan minda & jiwa

raga ku baik2 saja

tapi,

nanti suara rosak, tak leh menyanyi lagi

jadi, aku blog je

ish =P

skrg demam, nt lah

Tuesday, September 9, 2008

entri bergambar

1st time aku merajinkan meng-uploading gambar2. tapi takde kaitan, random saje.
tengok2 la ye, komen skali =D
(tetiba slang a jd e ni. lol)





ini adalah gambar utk menjawab persoalan oleh pie dan sharihana di entri sebelum ini.
tak percaya lagi aku ada 6 pack? tengok betul2 neh! =P





ini meja aku.
ini bukan ilusi optik ataupun hasil olahan photoshop.
ini memang meja aku.
semak, kan?
tp sudah kasi kemas la, nda jua aku biar macam ni. ini pun sebab baru balik cuti. hikk







learning medicine is hard, tough, & heavy.
buku tu mmg hard cover, tough (never ever try to bend it), dan heavy pun. 3 - 4 kg buku tu.
2754 pages, belum termasuk index.
ini baru satu textbook, blom textbook2 yg lain.
tapi tak la baca dari kulit ke kulit. hik





gambar asrama waktu jalan2 di skolah cuti hari tu. rindu la plak.






ini gambar lobster tau, bukan naga. besar kan? sadap woo






cantek kan.
lokasi - pantai kat labuan.
claimed by my friend i photoshopping this 2 photos.
i did not! pakai camera kat handphone je





tapak kaki apa nih??? seram aku





a drawing by me =D

Tuesday, September 2, 2008

2 hari 2 malam

31 0gos jam 7.30 malam

-sampai di rumah sewa, letak barang, dan keluar ke kedai
-makan Ikan sambal balado. pedas. gastrik aku tambah teruk
-makan ubat gastrik, byk gas terhasil oleh tindak balas ubat dan asid, kentut2
-beli towel baru, oreo, dan bun krim cokelat, ingat nak sahur makan oat
-balik rumah, oat dah habis rupanya. tension. tidur
-bangun sahur, makan bun cokelat dan oreo je

1 september jam 7 pagi

-mula kuliah. macam demam. masih gastrik. stress. shock. rasa nak menjerit dgn suasana yg tiba2 berubah
-tghari, mood membaik. perut pun membaik. tak jadi demam.
-petang, kelas selesai. ke kedai membeli oat. mesti nak sahur oat jugak. beli coke 1.5L, dgn 1 tin fanta blueberry green tea
-tgk jam. dah jam 5.05 ptg. F***!!! (puasa, tak baik maki2) aku lupa bas ke housing aku sampai jam 5 je.
-nampak ada bas route ke housing aku. aku berlari mengejar. dpt kejar. punya penat. berpeluh. pakcik bas tu kata (tak ambik org la, nak patah balik ni) F***!!! kali yg ke 2.
-jalan kaki... penat siot. terserempak kawan. dia cakap "sanggup ko berpenat2 balik jln kaki, patut la badan ko maintain je" aku tersipu malu2 anjing.
dekat 30 minit baru sampai. masih mampu berpuasa.
-sampai rumah, baru ingat takda makanan... 10 minit lagi nak bukak puasa. telefon kawan yg sedang lepak kat restoran, mintak pesankan aku minuman. keluar lagi. naik ojeg (pengangkutan awam, tapi motosikal, jadi pembonceng, tak payah helmet)

1 september jam 6 ptg

-bukak puasa. kawan tanya kenapa aku tak pesan makan. aku kata aku tak boleh terus2 makan. minum dulu. nanti perut aku 'terkejut'. kawan kata lagi "ko jaga makan ye? patutla badan ko maintain je"
-mwhahahawhahwhaah. sehari sampai 2 org tegur badan aku. ensem sgt ke badan aku ni?

-tapau ikan sambal balado. extra pedas. makan kat rumah.
-jam 8 mlm, dah tidor. penat perjalanan tak hilang lagi (labuan - kl - bandung), set alarm jam 3.30 pagi, nak sahur oat

2 september jam 3.30 pagi

-terbangun tidur. terdidur lagi
-jam 4.30 terbangun. azan yg bangunkan. A*****! (alamak je) tak dapat sahur. tidur balik. set alarm jam 5.00 pg plak.
-jam 5 bangun tidur. tp masih ngantuk. snooze alarm. 5 minit kemudian, alarm lagi. terbangun, masih ngantuk. snooze alarm, dan tidur lagi. sampai 6 kali. 5.35 baru bangun.
-siap2 gi lab. masih penat... allergic rhinitis plak. hidung dah macam air terjun, mencurah2 cairan dari hidung aku. bersabar. abis lab, 3 jam break. nak balik jauh.
-online kat labkom.
-update blog