Friday, May 23, 2008

bodoh eh...

Disclaimer: this conversation has occured between two unprofessional-hedonistic-reckless Malaysian, who only want peace and no stupid acts from the national leaders, nor ex-leaders.
do not judges us okay.


E: ko tau? Mahathir dah kuar UMNO woo!!!

Ruffey: ow, ye ke? tak heran pun. tapi kenapa?

E: dia masuk balik kalau si Lah turun.

Ruffey: oh. but it scared me lah nowadays. apa nak jadi dgn Malaysia...
ko tau la kalau Mahathir marah2 si Lah tu pun bersebab lah. ko tengok lah si Lah tu, ishh. apa lagi si KJ yg bodo tuh. haiyooo.
lama2 hancur Malaysia wei. pindah jom?

E: nak gi mana?

Ruffey: Brunei kot. sbb Brunei masih dekat dgn Labuan.

E: Brunei? org kata susah nak mohon warganegara sana. pindah gi negara salji lah?

Ruffey: Vancouver, Canada! aku dgr sana senang nak mohon kerakyatan, sbb penduduk masih sikit.

E: oh ye, esok si N nak gi Kedutaan China kat Jakarta, nak mohon visa nanti dia nak jalan2 ke China, kita ikut la dia, kan kawasan kedutaan dekat jakarta tuh dekat2 je? kita gi la kedutaan kanada, tanya prosedur camna.

Ruffey: orait. nanti aku google lirik lagu kebangsaan Kanada, mesti lah kena tunjuk kita series kat mereka kalau kita nak tukar warganegara kan?

E: yess!! bye2 Malaysia.

Ruffey: yeaahh!!! bye2 Malaysia! ur politic issues & polemics sucks bebeh. suckers as MP, sucker as PM.


shit.

this is just a stupid joke that was not so funny between me and my friend.
we was not serious
we just dissapointed we our leaders
we love Malaysia
we hate stupid people in UMNO nowadays
we hate KJ.

if i say "i Hate Lah", akankah aku dimasukkan ke ISA? if that so, i am not hating him. :P

if i get to vote next time, i rather choose Karpal Singh, than those UMNO loosers.

marilah berdoa, semoga mereka yg bodoh2 itu dicerahkan hati mereka utk menerima hidayah dan petunjuk agar tidaklah kekal dalam kebodohan selamanya...
Amin

2 comments:

BoZaki said...

Actually kan shan, if you are in Malaysia now, and look at your surrounding, well, nothing. There is still nothing.

What i want to say is, what Mahathir do is over reacting. Like a kid. i respect him as my idol before. But now, i feel him more like a child or someone who desperate for attention. I really hate it. Like i want to turn my side to Pak Lah now.

Politic is so complicated. Aku tak paham sangat tapi base on my instict, apa yang Mahathir buat takkan sampai ke mana pun. It is better for him to quit because of his reputation now. Tapi quit yang sambil mengugut ni sangat childish. If i became Pak Lah, i will definitely laugh.

Mahathir make things worse. Dah la dia tu kena libat dengan kes dato' Linggam, and dia amik tindakan melulu sambil kata nak Pak Lah tutun jawatan. So Terrible.

Now, i will always hope that someone would be strong in the government and keep Malaysia in peace like now. Nothing around me, means peace around me.

Anonymous said...

Tun Mahathir seorang tokoh yang berwawasan. Sebarang tindakan yang dia ambil ada sebab musababnya. To say that he is over reacting is too much indeed. Media seolah-olah tak kenal dengan Tun yang terkenal dengan kelantangan bersuara. Siapa pemimpin yang berani menentang keras yahudi dan A.S? kenapa tak bising pulak Tun bersuara keras di arena antarabangsa..and yet, segala yang dia buat bukanlah untuk kepentingan peribadi."Tapi quit yang sambil mengugut ni sangat childish. If i became Pak Lah, i will definitely laugh." pelik...sebab Pak Lah tokoh yang berkaliber ni pun tak pernah laugh macam tu je.Think abaout it."Mahathir make things worse. Dah la dia tu kena libat dengan kes dato' Linggam," its easy to make things as conclusion just because its there, mentioned in the media...nak lagi terperinci pasal kes ni, beli buku pendedahan kes ni oleh kerajaan dan baca.Baru buat kesimpulan. "and dia amik tindakan melulu sambil kata nak Pak Lah tutun jawatan. So Terrible." As far as I know, Tun ada list sebab-sebab
dari pandangannya yang perlu sebagai hujah untuk Pak Lah step down. Tun masih jaga hati sebab tak tunjuk direct dengan media list kelemahan yang ada.Kebanyakannya kita tak perasan tindakan yang Tun ambil tu adalah tindakan yang positif untuk negara. Samada kita setuju atau tidak, lets make analysis pkembangan seterusny dalam negara.